info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

3 x oranje EK-hapjes met geitenzuivel

Ga jij tijdens de EK-wedstrijden voor het volledige support pakket van oranje kleding, versiering én hapjes? Met deze 3 x oranje EK-hapjes met geitenzuivel, ook te serveren als driegangenmenu, scoor jij gegarandeerd bij je gezelschap!

1. Gevulde oranje paprika’s met geitenkaas

Gevulde paprika’s met geitenkaas zijn ideaal voor bij de borrel, als tapa of als je samen voetbal gaat kijken! In dit recept worden snoeppaprika’s gebruikt, omdat deze lekker makkelijk te vullen zijn en er fleurig uitzien. Uiteraard gaan we tijdens de EK-wedstrijden alleen voor de oranje variant. In dit recept gebruiken we smeerbare geitenkaas. Mocht jouw supermarkt die niet hebben, vul ze dan met gewone geitenkaas.

2. Oranje pasta met geitenkaas en pompoensaus

Als de spanning tijdens het kijken van de wedstrijd hoog oploopt kun je dit feel good recept wel gebruiken. Het bevat namelijk de gouden combinatie: pasta met kaas. Of nog beter: pasta met geitenkaas. En in dit geval ook nog met een heerlijke en – niet onbelangrijk tijdens het EK – oranje pompoensaus. Je hebt hem ook nog eens in een half uur op tafel staan. Of op je bijzettafel want dit eenpansgerecht eet je ook gemakkelijk voor de buis tijdens de wedstrijd!

3. Oranje panna cotta van geitenkarnemelk

Panna cotta kennen we uit Italië. In Italië betekent panna cotta letterlijk: gekookte room. Dit romige hapje kan als toetje, maar is voor de afwisseling ook lekker als zoet EK-hapje tijdens een spannende wedstrijd. En hoewel we natuurlijk niet uitgaan van verlies, zo’n zoete lekkernij werkt dan natuurlijk wel verzachtend. Deze variant is gemaakt met frisse en romige geitenkarnemelk.

Heb jij één (of allemaal) van deze hapjes gemaakt? Deel dan jouw feestelijke, oranje foto op Facebook of Instagram en gebruik #ontdekdegeit.


Inspiratie gekregen om meer te koken met geitenzuivel? Kijk dan hier voor meer recepten!

recepten

3 x oranje EK-hapjes met geitenzuivel

tosti geitenkaas, spinazie en pecannoten

Tosti met geitenkaas, spinazie en pecannoten

Salade met gebakken geitenkaas

Salade met gebakken geitenkaas van Gewoon Hanne

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, spinazie en walnoot

3 x recept paasontbijt

3 x recept met geitenzuivel voor het paasontbijt

Havermout met peer en geitenmelk

Havermout met geitenmelk en peer

Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas en aardbei

Wentelteefjes met geitenyoghurt

Wentelteefjes met geitenmelk

5 x inspiratie voor een tosti met geitenkaas

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas