Ivan Beusink

“Soms moet ik mensen even helpen om geitenzuivel te leren proeven”

NEDERLANDSE PRODUCTEN

Bij het RIJKS koken we zo veel mogelijk met eerlijke Nederlandse producten. Vis uit de Noordzee bijvoorbeeld, in plaats van kaviaar en truffels. Nederlandse geitenzuivel en geitenvlees passen perfect bij onze visie.

GEITENYOGHURT

Samen met executive chef Joris Bijdendijk en souschef Yascha Oosterberg run ik de keuken. Met ons team bedenken we de gerechten. Ik houd erg van de diepe volle smaak van geitenyoghurt, dus gerechten met die yoghurt staan altijd wel op de kaart. Niet alleen als dessert, maar ook in hoofdgerechten. Op dit moment staan er bijvoorbeeld eendenhartjes met masala saus en geitenyoghurt op het menu.

DURVEN PROEVEN

Mijn favoriete gerecht is een zachte luchtige mousse van geitenkaas. Geitenzuivel is nog relatief onbekend, ik merk dat mensen het soms spannend vinden om het te proeven. Soms moet ik mensen daar even bij helpen. Dan zeg ik: ‘proef toch maar, en als je het niet lekker vindt krijg je een ander gerecht’. Er is tot nu toe nog nooit iemand geweest die toch liever een ander gerecht wilde.

GEITENBOKKENDINER

Ik vind het belangrijk dat we ook de geitenbokken gebruiken. Een geit geeft pas melk als het een lammetje krijgt. De helft van de lammetjes zijn vrouwtjes, die kun je later weer melken. Maar de andere helft zijn geitenbokken. Die moeten we niet vergeten. Daarom koken we met geitenbokkenvlees en maken we de cirkel rond. Met Pasen organiseren we het geitenbokkendiner, daarbij serveren we ook geitenzuivel-gerechten. En een bokkepootje bij de koffie..!

Kijk ook op www.rijksrestaurant.nl

Wist je dat?

Wist je dat hun vacht ontzettend belangrijk is voor geiten? De bescherming van de vacht is onmisbaar en een goede verzorging is dan ook hard nodig.

Vertel me meer!
d46f4adf04bf6617c601117b4da36aa2

Bokkenvlees

Dat het eten van vlees een duurzame keuze is, klinkt als een tegenstrijdige boodschap. En zeker, ook de geitenzuivel sector heeft  impact op het milieu (waar de sector in zijn geheel zeer van is bewust  en hard aan werkt). Bokkenvlees is lang gezien als restproduct (oftewel afval). Het eten van bokkenvlees zorgt ervoor dat de bokken groot worden gebracht en gaat voedselverspilling tegen. En dat niet alleen, bokkenvlees is ook gewoon ontzettend lekker!

Andere evenementen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non risus. Suspendisse lectus tortor, dignissim sit amet, adipscing nec, ultricies sed, dolor. Cras elementum ultrices diam. Maecenas ligula massa.

Arrow-Bow
Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Anniepannie foodblogster

Anniepannie

Ambassadeur Andrea Tegel

Andrea Tegel, eigenaresse van het succesvolle Instagramaccount en foodblog Anniepannie.nl.

Leer Andrea Tegel kennen
Keukenmeid

Keukenmeid

Ambassadeur Beau

Wij stelden Beau Schenk, beter bekend als Keukenmeid, drie vragen over geitenkaas.

Leer Beau kennen

Debsbakerykitchen

Ambassadeur Debbie

Een interview met eigenaresse van het ingrediënt en het foodblog Debsbakerykitchen.

Leer Debbie kennen

Brenda kookt

Ambassadeur Brenda

Eigenaresse van het welbekende foodblog www.brendakookt.nl.

Leer Brenda kennen