info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Flammkuchen met geitenkaas

Flammkuchen met geitenkaas

Heb jij al eens Duitse flammkuchen gegeten? Dit pizza-achtige gerecht met geitenkaas heb je verrassend snel op tafel staan. Daarnaast is het ook een leuk gerecht om samen met kinderen te maken!

INGREDIËNTEN VOOR ÉÉN FLAMMKUCHEN

  • 7 g droge gist (zakje)
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout
  • 150 ml lauwwarm water
  • 150 gerookt ontbijtspek
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g volle kwark
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 3 uien
  • 100 g geitenkaas

BEREIDING

Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed het geheel tot een soepel deeg en dek de kom af met een schone, vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het ontbijtspek in zo dun mogelijke reepjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en het zout. Verdeel vervolgens dit mengsel over het deeg. Snijd de ui in ringen en bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Kruimel, of snijd de geitenkaas in stukjes, en strooi deze rijkelijk over het deeg. Bak de flammkuchen ca. 6 minuten in het midden van de oven.

Zin om nog vaker aan de slag te gaan met geitenzuivel? Bekijk dan hier nog meer recepten!

recepten

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas

3X ZOMERSE SALADES MET GEITENKAAS

Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade met zachte geitenkaas

geitenkaas salade

Geitenkaassalade met spinazie, spekjes en appel

geitenkaasballetjes

Geitenkaasballetjes voor op de borrelplank

smoothie bowl met geitenyoghurt

Smoothie bowl met geitenyoghurt