1900
Mariënheem

Familie Reimert

Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je meer over hun bedrijf!

“De geiten zijn allemaal nieuwsgierig en dat vind ik er zo leuk aan.” - Lisa Reimert

Group 4

3 vragen aan...

Wat heeft jullie ertoe gezet om een biologische geitenhouderij te beginnen?

“Mijn ouders hadden tot 1998 een koeien- en vleesvarkenshouderij. Op een gegeven moment waren ze op zoek naar iets anders en toen kwamen ze bij geiten terecht. Mijn aandacht ging van jongs af aan al naar de geiten. Op dit moment hebben we 1500 melkgeiten en daarnaast nog 400 lammeren voor de opfok. Zij vormen de nieuwe generatie melkgeiten. Naast mijn werk bij ons op de geitenhouderij studeer ik nog. Ik volg de opleiding ‘agrarisch ondernemerschap’ in Dronten.

Het bijzondere van een biologisch bedrijf is dat de geiten naar buiten gaan, ze veel leefruimte hebben en er geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt op het land. Al het ruwvoer en een deel van het krachtvoer wordt door ons zelf op ons land verbouwd. Zelf heb ik een echte passie voor de melkgeiten. Ik vind vooral het afwisselende werk, dier en land, erg leuk en werk elke dag met veel plezier met de geiten.”

"Om geitenkaas te produceren moet een geit ook aflammeren om melk te kunnen geven, de helft hiervan zijn bokjes, dus voor kaasproductie niet nodig. Om deze lammeren op een verantwoordelijke wijze groot te brengen en de dieren zo min mogelijk te verplaatsen houden wij ze liever onder onze eigen hoede en verkopen we het vlees via Bio Goat Meat."

Hoe ziet een dag als geitenhouder eruit?

“Rond half 6 ‘s ochtends begint mijn vader met het melken van de geiten. Daarna worden de ligbedden opgestrooid en het voer aangeschoven. Mama houdt zich voornamelijk bezig met de lammetjes en de administratie. Zij geeft ze de fles en verzorgt ze. In de zomer gaan de lammeren naar buiten. In de weide hebben we speeltoestellen waar de lammetjes graag op spelen. Ze zijn dan ook veel buiten te zien. Tegen het eind van de middag wordt er weer gevoerd en ‘s avonds worden de melkgeiten nog een keer gemolken. Verder vindt het verzorgen van de melkgeiten en de lammeren de hele dag door plaats. Daarnaast is het belangrijk dat we onze boerderijautomaat ‘De Koele Kast’ aangevuld blijven houden. Hier verkopen we geiten- en koeien kaas, eieren en binnenkort ook verse groenten. Dit doen we vooral voor de verbinding met de burger.”

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?

“Ik vind het leuk om te zien dat de geiten zo nieuwsgierig zijn. Ze willen graag veel aandacht, maar ze geven ook aandacht terug. En dat maakt mijn werk zo leuk!”

Lees meer op de Facebookpagina van de geitenhouderij van familie Reimert of op de Facebookpagina van de Koele Kast.

biologische_geitenhouderij_reimert

“De geiten zijn allemaal nieuwsgierig en dat vind ik er zo leuk aan.” - Lisa Reimert

Group 4

Ontdek de geitenhouders!

Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? Het zijn zonder uitzondering gepassioneerde ondernemers die van hun geiten houden en trots zijn op wat ze samen met hen tot stand brengen.

Onze enthousiaste geitenhouders en zuivelmakers werken elke dag om voor jou de allerlekkerste geitenzuivel te produceren en daar vertellen ze je graag meer over.

Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met

Ontmoet de boer
Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we

Ontmoet de maker
Directeur Wim Brilman

Wim Brilman

Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar

Ontmoet de maker
Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm

Ontmoet de maker
Jos Stevens zuivelaar

Jos Stevens

Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel

Ontmoet de maker
Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees

Ontmoet de boer
De roozehoeve

De Roozehoeve

Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun

Ontmoet de boer
Piet den Hertog

Piet den Hertog

“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en

Ontmoet de boer
Frank van Leijs

Frank van Leijsen

In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit

Ontmoet de boer
Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel

Ontmoet de maker
RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.

Ontmoet de maker
Jowis Zolder

Jowis Zolder

Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs

Ontmoet de boer
Bettinehoeve

Astrid van den Heuvel

Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.

Ontmoet de maker
Willeke Veldman

Willeke Veldman

“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de

Ontmoet de boer
Klaver Kaas

John Klaver

John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van

Ontmoet de maker

Frank Brinkhaus

Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.

Ontmoet de boer

Probeer ook eens

Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!

Arrow-Bow

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het

Geitenkaas

Zacht en smeuïg of juist stevig en vol van karakter. Ontdek jouw favoriet.

Ontdek het

Bokkenvlees

Lang werd het gezien als restproduct, maar inmiddels verdient bokjesvlees een plekje op ons bord.

Ontdek het