Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je meer over hun bedrijf!
“De geiten zijn allemaal nieuwsgierig en dat vind ik er zo leuk aan.” - Lisa Reimert
3 vragen aan...
Wat heeft jullie ertoe gezet om een biologische geitenhouderij te beginnen?
“Mijn ouders hadden tot 1998 een koeien- en vleesvarkenshouderij. Op een gegeven moment waren ze op zoek naar iets anders en toen kwamen ze bij geiten terecht. Mijn aandacht ging van jongs af aan al naar de geiten. Op dit moment hebben we 1500 melkgeiten en daarnaast nog 400 lammeren voor de opfok. Zij vormen de nieuwe generatie melkgeiten. Naast mijn werk bij ons op de geitenhouderij studeer ik nog. Ik volg de opleiding ‘agrarisch ondernemerschap’ in Dronten.
Het bijzondere van een biologisch bedrijf is dat de geiten naar buiten gaan, ze veel leefruimte hebben en er geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt op het land. Al het ruwvoer en een deel van het krachtvoer wordt door ons zelf op ons land verbouwd. Zelf heb ik een echte passie voor de melkgeiten. Ik vind vooral het afwisselende werk, dier en land, erg leuk en werk elke dag met veel plezier met de geiten.”
"Om geitenkaas te produceren moet een geit ook aflammeren om melk te kunnen geven, de helft hiervan zijn bokjes, dus voor kaasproductie niet nodig. Om deze lammeren op een verantwoordelijke wijze groot te brengen en de dieren zo min mogelijk te verplaatsen houden wij ze liever onder onze eigen hoede en verkopen we het vlees via Bio Goat Meat."
Hoe ziet een dag als geitenhouder eruit?
“Rond half 6 ‘s ochtends begint mijn vader met het melken van de geiten. Daarna worden de ligbedden opgestrooid en het voer aangeschoven. Mama houdt zich voornamelijk bezig met de lammetjes en de administratie. Zij geeft ze de fles en verzorgt ze. In de zomer gaan de lammeren naar buiten. In de weide hebben we speeltoestellen waar de lammetjes graag op spelen. Ze zijn dan ook veel buiten te zien. Tegen het eind van de middag wordt er weer gevoerd en ‘s avonds worden de melkgeiten nog een keer gemolken. Verder vindt het verzorgen van de melkgeiten en de lammeren de hele dag door plaats. Daarnaast is het belangrijk dat we onze boerderijautomaat ‘De Koele Kast’ aangevuld blijven houden. Hier verkopen we geiten- en koeien kaas, eieren en binnenkort ook verse groenten. Dit doen we vooral voor de verbinding met de burger.”
Wat maakt jouw werk zo bijzonder?
“Ik vind het leuk om te zien dat de geiten zo nieuwsgierig zijn. Ze willen graag veel aandacht, maar ze geven ook aandacht terug. En dat maakt mijn werk zo leuk!”
Lees meer op de Facebookpagina van de geitenhouderij van familie Reimert of op de Facebookpagina van de Koele Kast.
“De geiten zijn allemaal nieuwsgierig en dat vind ik er zo leuk aan.” - Lisa Reimert
Ontdek de geitenhouders!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? Het zijn zonder uitzondering gepassioneerde ondernemers die van hun geiten houden en trots zijn op wat ze samen met hen tot stand brengen.
Onze enthousiaste geitenhouders en zuivelmakers werken elke dag om voor jou de allerlekkerste geitenzuivel te produceren en daar vertellen ze je graag meer over.
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















