Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
“IK VIND HET HEEL LEUK OM MIJN VERHAAL TE DELEN EN ANDEREN TE LATEN ZIEN WAAR VOEDSEL VANDAAN KOMT”
“In 2002 ben ik vanuit de opleiding veehouderij stage gaan lopen op een geitenbedrijf, omdat ik erg benieuwd was naar deze sector. Ik ben toen simpelweg verliefd geworden op de dieren en de veehouderij. Voor mij een logische stap om na mijn opleiding, samen met een compagnon, een eigen geitenhouderij te beginnen. Het bedrijf hebben we vanuit het niets opgebouwd.”
AUTHENTIEK EN INNOVATIEF
“Onze bedrijfsvoering omschrijf ik graag als zowel authentiek als innovatief. Authentiek omdat het op onze boerderij in de eerste plaats draait om het produceren van geitenzuivel en -vlees. De geiten staan voortdurend centraal. En in dat plaatje zijn we graag innovatief bezig, waarbij we continu op zoek zijn naar optimalisatie van bijvoorbeeld dierwelzijn en arbeidsplezier van onze medewerkers. Maar waarbij we ook verder kijken dan ons eigen erf en graag nieuwe verbindingen aangaan.”
EXCURSIES EN PROEVERIJEN
“Onder de naam ‘Frank’s Farm’ organiseren we dan ook diverse excursies en proeverijen. Daarnaast leveren we onze producten zowel aan horeca als rechtstreeks aan de consument via ons winkeltje Frank’s Farm Favorites.
Met de excursies en proeverijen ben ik vooral begonnen omdat ik het heel leuk vind om mijn verhaal te delen. Maar óók omdat we het belangrijk vinden dat mensen de kans krijgen te zien waar voedsel vandaan komt. ‘Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken’ is daarbij toch wel de meest gehoorde reactie. En het valt bezoekers altijd weer op hoe vredig onze geiten zijn, hoezeer de geiten het naar hun zin hebben.”
SAMEN DOEN WE VEEL
“Ik blijf mij altijd verbazen hoe hoog het aandeel mensen is dat niet of nauwelijks bekend is met de lekkere en gezonde producten vanuit de geitenhouderij. Wat dat betreft is er nog een hoop te winnen. Of dat nu is door huisverkoop, de basisschoolklas van je eigen kinderen te ontvangen, of op een hele andere manier… door het als sector gezamenlijk op te pakken doen- en bereiken we heel veel.”
“IK VIND HET HEEL LEUK OM MIJN VERHAAL TE DELEN EN ANDEREN TE LATEN ZIEN WAAR VOEDSEL VANDAAN KOMT”
Ontdek de geitenhouders!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















