“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en soms lekker tegendraads."
“Als je rechtsaf wil, moet je de geit naar links sturen, dan gaat hij vanzelf de goede kant op”
TEGENDRAADS
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig en soms lekker tegendraads. Ik zeg weleens ‘als je rechtsaf wil, moet je de geit naar links sturen, dan gaat hij vanzelf de goede kant op'."
ALLES ETEN
"We zorgen dat onze geiten altijd lekker bezig kunnen zijn. Zo hebben we borstels in de stal, waar de geiten lekker tegenaan kunnen schuren. Dat viel nog niet mee: geiten eten álles, dus ook borstels. Nu gaan de borstels meteen bewegen zodra ze worden aangeraakt, waardoor de geiten ze niet meer kunnen opeten."
ROMIGE KAAS
"Onze geiten geven zo’n drie liter melk per dag. Die melk verwerken we tot lekkere romige kaas die regelmatig bij keuringen in de prijzen valt. Het geheim van zulke lekkere kaas? Het begint met je werk met passie en plezier doen, dat proef je terug. Daarnaast moet elk detail in het productieproces kloppen. Dat begint al met het voer dat je de geit geeft: zonder lekker voer geen lekkere melk, dus geen lekkere kaas."
OVERAL KIJKEN
"We krijgen maar liefst zo’n 80.000 bezoekers per jaar op de Mekkerstee. Mensen eten steeds bewuster, ze willen weten wat ze eten en komen graag kijken waar hun geitenkaas vandaan komt. En terecht! Bezoekers mogen bij ons overal kijken: van het melken tot het kaas maken. Ik ben ook begonnen met bloggen: als Bloggende Boer kan ik mensen vertellen over het hele proces, van geit tot kaas. Geitenkaas is een heel mooi, gezond en licht verteerbaar product dat het waard is om over te vertellen!”
“Als je rechtsaf wil, moet je de geit naar links sturen, dan gaat hij vanzelf de goede kant op”
Ontdek de geitenhouders!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? Het zijn zonder uitzondering gepassioneerde ondernemers die van hun geiten houden en trots zijn op wat ze samen met hen tot stand brengen.
Onze enthousiaste geitenhouders werken elke dag om voor jou de allerlekkerste geitenzuivel te produceren en daar vertellen ze je graag meer over.
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















