“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de hele tuin heeft leeggegeten.”
In het diepe
Mijn man en ik wilden allebei heel graag boer worden, maar hadden al een full-time baan. In 2011 trokken we de stoute schoenen aan en kochten 300 lammeren. Inmiddels hebben we 750 geiten. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om boer te worden.
Fris en mild
Veel mensen denken dat alle geitenmelk verwerkt wordt tot geitenkaas, maar er zijn veel meer lekkere en gezonde producten met geitenzuivel. Bezoekers op ons bedrijf denken vaak onterecht dat geitenmelk naar bok ruikt en smaakt, en zijn dan verrast door de frisse en milde smaak ervan. Het állerlekkerst is verse geitenmelk direct uit de tank. Daarom maak ik ijs van verse geitenmelk, dat bezoekers kunnen proeven. Heerlijk!
Nooit saai
Geiten zijn superleuk om mee te werken: hun nieuwsgierigheid en eigenwijsheid, de manier waarop ze overal op reageren. Ze kunnen ook een hele hoop vernielen. Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de hele tuin heeft leeggegeten. Wij ook. En gegarandeerd dat ze een hek dat je net hebt vastgemaakt, binnen een kwartier weer open gepeuterd hebben. Maar dat maakt het nooit saai, elke dag is weer anders.
Bokjes
Een deel van de bokjes die op ons bedrijf worden geboren, wordt op ons bedrijf grootgebracht. Als ze groot genoeg zijn verkopen we ze aan een restaurant in de buurt die er heerlijke gerechten van maakt. Zo is de cirkel rond. Geitenvlees is nog onbekend, maar erg lekker. Binnenkort bouwen we een nieuwe lammerstal en dan kunnen we hopelijk alle bokjes op ons bedrijf grootbrengen.
Klimrekken
De deuren van de stal staan de hele dag open, ‘s middags zijn veel geiten buiten. Sinds een paar jaar hebben we klimrekken in het weiland. Prachtig om te zien hoe de geiten daarmee bezig zijn. Daar kan ik echt van genieten. En dan met de kinderen samen de wei in om de geiten te gaan ophalen voor het melken. Er bestaat niks mooiers.
Willeke levert, zoals vele andere geitenhouders, melk aan Holland Goat Milk. Lees hier persoonlijke verhalen van andere geitenhouders.
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de hele tuin heeft leeggegeten.”
Ontdek de geitenhouders en zuivelmakers!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















