Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”
KUN JE IETS VERTELLEN OVER JOUW ROL ALS KEY ACCOUNT MANAGER BINNEN BETTINEHOEVE?
“Als Key account manager bij Bettinehoeve ben ik verantwoordelijk voor alle klanten in Nederland en België. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, maar ook aan salademakers, champignons boeren of producenten die quiches maken met geitenkaas. Alles wat te maken heeft met het ondersteunen van het merk bij de retailer houd ik me mee bezig. Van receptenkaarten tot promoties en van concurrentie tot aan het analyseren van de cijfers. Wordt het mooi weer? Dan haken we bijvoorbeeld aan op salades. Hierdoor zal de vraag vanuit de consument voor zachte geitenkaas bolletjes toenemen en dat moet ik dan doorgeven aan de productie. Zo kunnen zij hier alvast rekening mee houden en zorgen we er samen voor dat we genoeg producten hebben om te kunnen leveren.”
KUN JE IETS VERTELLEN OVER DE VERKOOP VAN GEITENKAAS IN NEDERLAND?
“In de afgelopen acht jaar hebben we een grote groei gehad. Geitenkaas is een veel gangbaarder product geworden. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van maaltijdsalades, maar ook doordat we meer vegetarisch zijn gaan eten. De doelgroep van geitenzuivelproducten wordt steeds groter. Tegenwoordig staat er op iedere menukaart wel een gerecht met geitenkaas. Vooral op de vegetarische kaart. Een aantal jaar geleden was dat helemaal niet zo. Als we kijken naar Duitsland, daar zien we nu pas een groei aankomen en staan ze nu op het punt waar wij zes jaar geleden al stonden. In België is het daarentegen al een goed geïntegreerd product. Dit komt mede doordat de Belgen goed letten op de herkomst van de producten die zij eten. NPD, New Product Development, blijft ook in Nederland belangrijk. Je moet als merk met de consument meebewegen en groeien. Welke producten doen het goed en hoe kunnen we daar met geitenzuivel op inspelen?”
WAT MAAKT IN JOUW OGEN GEITENZUIVEL ZO SPECIAAL EN WAT IS JOUW FAVORIETE PRODUCT?
“Ik vind het zo speciaal, omdat je het op veel verschillende momenten kunt gebruiken. Het kan zowel in zoete als hartige gerechten, op de borrelplank, in sausjes, in de oven, als topping op een pasta of pizza, noem maar op. Mijn favoriete recept is een bladerdeegtaartje met zachte geitenkaas, walnoten en honing. Het is heel makkelijk en je zet binnen 20 minuten iets lekkers op tafel als hapje of voorgerecht. Daarnaast ben ik ook een echte fan van een pizzarol met zachte geitenkaas, gedroogde tomaatjes, kappertjes en pijnboompitjes. Ook een gerecht die zowel als borrelhapje als voorgerecht kan.”
“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”
“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”
Ontdek de geitenhouders en zuivelmakers!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















