Bettinehoeve

Astrid van den Heuvel

Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.

“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”

Group 4

KUN JE IETS VERTELLEN OVER JOUW ROL ALS KEY ACCOUNT MANAGER BINNEN BETTINEHOEVE?

“Als Key account manager bij Bettinehoeve ben ik verantwoordelijk voor alle klanten in Nederland en België. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, maar ook aan salademakers, champignons boeren of producenten die quiches maken met geitenkaas. Alles wat te maken heeft met het ondersteunen van het merk bij de retailer houd ik me mee bezig. Van receptenkaarten tot promoties en van concurrentie tot aan het analyseren van de cijfers. Wordt het mooi weer? Dan haken we bijvoorbeeld aan op salades. Hierdoor zal de vraag vanuit de consument voor zachte geitenkaas bolletjes toenemen en dat moet ik dan doorgeven aan de productie. Zo kunnen zij hier alvast rekening mee houden en zorgen we er samen voor dat we genoeg producten hebben om te kunnen leveren.”

KUN JE IETS VERTELLEN OVER DE VERKOOP VAN GEITENKAAS IN NEDERLAND?

“In de afgelopen acht jaar hebben we een grote groei gehad. Geitenkaas is een veel gangbaarder product geworden. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van maaltijdsalades, maar ook doordat we meer vegetarisch zijn gaan eten. De doelgroep van geitenzuivelproducten wordt steeds groter. Tegenwoordig staat er op iedere menukaart wel een gerecht met geitenkaas. Vooral op de vegetarische kaart. Een aantal jaar geleden was dat helemaal niet zo. Als we kijken naar Duitsland, daar zien we nu pas een groei aankomen en staan ze nu op het punt waar wij zes jaar geleden al stonden. In België is het daarentegen al een goed geïntegreerd product. Dit komt mede doordat de Belgen goed letten op de herkomst van de producten die zij eten. NPD, New Product Development, blijft ook in Nederland belangrijk. Je moet als merk met de consument meebewegen en groeien. Welke producten doen het goed en hoe kunnen we daar met geitenzuivel op inspelen?”

WAT MAAKT IN JOUW OGEN GEITENZUIVEL ZO SPECIAAL EN WAT IS JOUW FAVORIETE PRODUCT?

“Ik vind het zo speciaal, omdat je het op veel verschillende momenten kunt gebruiken. Het kan zowel in zoete als hartige gerechten, op de borrelplank, in sausjes, in de oven, als topping op een pasta of pizza, noem maar op. Mijn favoriete recept is een bladerdeegtaartje met zachte geitenkaas, walnoten en honing. Het is heel makkelijk en je zet binnen 20 minuten iets lekkers op tafel als hapje of voorgerecht. Daarnaast ben ik ook een echte fan van een pizzarol met zachte geitenkaas, gedroogde tomaatjes, kappertjes en pijnboompitjes. Ook een gerecht die zowel als borrelhapje als voorgerecht kan.”

“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”

Bettinehoeve

“Wat nog wel een leuk weetje is over de Bettinehoeve is dat alle geitenkaas met spek met de hand ingepakt worden. Tijdens de feestdagen is dit altijd een populair product voor bijvoorbeeld tijdens het gourmetten of als voorgerecht. Rond die tijd zitten er wel acht dames tegelijk de spek om de geitenkaas te draaien.”

Group 4

Ontdek de geitenhouders en zuivelmakers!

Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.

Lees hier meer verhalen van makers en boeren:

Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees

Ontmoet de boer
RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.

Ontmoet de maker
Frank van Leijs

Frank van Leijsen

In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit

Ontmoet de boer
Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

Sander Heemskerk

Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm

Ontmoet de maker
Jowis Zolder

Jowis Zolder

Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs

Ontmoet de boer
Willeke Veldman

Willeke Veldman

“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de

Ontmoet de boer
De roozehoeve

De Roozehoeve

Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun

Ontmoet de boer
Jos Stevens zuivelaar

Jos Stevens

Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel

Ontmoet de maker
biologische_geitenhouderij_reimert

Familie Reimert

Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je

Ontmoet de boer
Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we

Ontmoet de maker
Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met

Ontmoet de boer
Piet den Hertog

Piet den Hertog

“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en

Ontmoet de boer
Klaver Kaas

John Klaver

John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van

Ontmoet de maker
Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel

Ontmoet de maker

Frank Brinkhaus

Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.

Ontmoet de boer
Directeur Wim Brilman

Wim Brilman

Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar

Ontmoet de maker

Probeer ook eens

Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!

Arrow-Bow

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het

Geitenkaas

Zacht en smeuïg of juist stevig en vol van karakter. Ontdek jouw favoriet.

Ontdek het

Bokkenvlees

Lang werd het gezien als restproduct, maar inmiddels verdient bokjesvlees een plekje op ons bord.

Ontdek het