John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van Tim) eigenaar van Klaver Kaas in het Noord-Hollandse Winkel.
“Wat ik zelf binnen Klaver Kaas doe? Het liefst ben ik de hele dag boer. Dat vind ik echt het mooiste vak dat er is! Daarnaast probeer ik overal mijn steentje bij te dragen. Wij zijn een echt familiebedrijf en runnen het bedrijf met de hele familie. Iedereen heeft zo zijn eigen taken binnen Klaver Kaas.”
KUN JE IETS VERTELLEN OVER KLAVER KAAS EN JOUW ROL BINNEN HET BEDRIJF?
“Binnen Klaver Kaas maken wij 150 soorten kaas. Afkomstig van zowel de koe, de geit en het schaap. Het speciale aan onze kaas is dat het échte Noord Hollandse kaas is. Wij produceren alle melk zelf. Dat zie je maar weinig bij andere kaasmakerijen. Alle kaas die wij maken, is eigenlijk al verkocht. Zo ligt een kaas niet langer dan 14 dagen bij ons in de fabriek en leveren wij altijd vers. Een afnemer die onze kaas oud wil laten worden, legt de kaas vaak zelf ergens anders op. In het voer van de dieren werken wij veel met lijnzaad. Deze zaden zorgen voor een romige smaak en zachte vetten. Onze kazen worden allemaal gemaakt met oog voor diergezondheid en het product. Zo worden ze bereid met de puurste ingrediënten.”
“Wat ik zelf binnen Klaver Kaas doe? Het liefst ben ik de hele dag boer. Dat vind ik echt het mooiste vak dat er is! Daarnaast probeer ik overal mijn steentje bij te dragen. Wij zijn een echt familiebedrijf en runnen het bedrijf met de hele familie. Iedereen heeft zo zijn eigen taken binnen Klaver Kaas.”
HOE KOMEN DE VERSCHILLENDE SOORTEN SMAKEN GEITENKAAS TOT STAND?
“Het grootste gedeelte van onze kazen wordt bedacht door de jongens in de fabriek. Daarnaast komen ook winkeliers met ideeën. In onze kaasmakerij zijn wij in de gelegenheid om kleine oplages te maken. Als iemand gelooft in een bepaalde smaakcombinatie, dan kunnen we dat redelijk snel uitproberen. Deze experimenten vind ik altijd leuke processen om te zien. Laatst kwam er bijvoorbeeld iemand met het idee om koffie kaas te maken. Dit hebben we toen zowel bij geitenkaas als koeienkaas geprobeerd.”
WAT IS JOUW FAVORIETE GEITENKAAS?
“Poeh, wij produceren tien soorten geitenkaas, dus er is keuze genoeg. Denk bijvoorbeeld aan geitenkaas met brandnetel, truffel, fenegriek, komijn en kruiden. Als ik moet kiezen dan is de geitenkaas met fenegriek toch echt wel mijn favoriet. Ook deze is ontstaan door gewoon te proberen.”
“Wat ik zelf binnen Klaver Kaas doe? Het liefst ben ik de hele dag boer. Dat vind ik echt het mooiste vak dat er is! Daarnaast probeer ik overal mijn steentje bij te dragen. Wij zijn een echt familiebedrijf en runnen het bedrijf met de hele familie. Iedereen heeft zo zijn eigen taken binnen Klaver Kaas.”
Ontdek de geitenhouders en zuivelmakers!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















