Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we de allerlekkerste geitenkaas".
“Samen met onze geitenhouders maken we de allerlekkerste geitenkaas”
WERELDWIJD
Voor zuivelaar Henri Willig promoot ik kaas over de hele wereld. Onze geitenkaas vind je in de Nederlandse supermarkt, maar ook in meer dan 30 andere landen. In Nederland hebben we 2 productielocaties, in Heerenveen en Katwoude, en 25 eigen winkels.
NEDERLANDSE GEITEN
De geitenmelk voor onze kaas betrekken we van onze eigen Nederlandse geitenhouders, zowel reguliere als biologische. Die zijn nauw betrokken bij het productieproces en net zo enthousiast als wij, want samen maken we de allerlekkerste geitenkaas.
WIJNTJE
We maken zoveel verschillende soorten geitenkaas dat het lastig kiezen is welke de lekkerste is: naturel, met honing, met lavendel… Of een heel oude geitenkaas, met een zoete ondertoon en zoutkristallen. Met een glaasje wijn erbij, dan weet je niet wat je proeft!
KAASMAKEN
Mensen kunnen ons ook bezoeken. We laten bezoekers dan de hele keten van het kaasmaken zien en natuurlijk laten we ze kaas proeven. Ons doel: op een gastvrije manier onze passie voor kaas met de mensen delen. Nederland produceert zoveel mooie zuivelproducten, waar uit de hele wereld vraag naar is. Daar mogen we best trots op zijn!
“Samen met onze geitenhouders maken we de allerlekkerste geitenkaas”
Ontdek de geitenhouders!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? Het zijn zonder uitzondering gepassioneerde ondernemers die van hun geiten houden en trots zijn op wat ze samen met hen tot stand brengen.
Onze enthousiaste geitenhouders werken elke dag om voor jou de allerlekkerste geitenzuivel te produceren en daar vertellen ze je graag meer over.
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Probeer ook eens
Van geitenmelk wordt zuivel gemaakt zoals yoghurt en ijs, maar de meeste geitenmelk wordt verwerkt tot kaas. Geitenvlees is minder bekend, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken!



















