Amalthea

Sander Heemskerk

Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij.

“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”

Group 4

KUN JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF EN OVER HET BEDRIJF WAAR JE WERKT?

“Sinds 1 mei 2017 werk ik voor het kaasproductiebedrijf van Amalthea. Na de studie Voedingsmiddelentechnologie en stages bij zuivelbedrijven was een baan als kaasmaker bij dit mooie, moderne bedrijf een leuke uitdaging. Tijdens mijn stages en naast mijn studie maakte ik voornamelijk toetjes en ik had nog geen ervaring met het maken van kazen. Amalthea B.V. verwerkt de melk van de bij de coöperatie aangesloten melkgeitenhouders in haar eigen productiebedrijf in Rijen tot voornamelijk halfharde geitenkaas in verschillende formaten en met verschillende recepturen.”

WAT MAAKT JOUW WERK ZO BIJZONDER?

“Ik vind het leuk dat mijn werk in de fabriek heel gevarieerd is, want ik houd van afwisseling. Het bedrijf is qua grootte overzichtelijk genoeg om alles in het productieproces te kunnen zien. Als kaasmaker heb ik alle fases van het proces kunnen leren. Een paar maanden geleden ben ik gepromoveerd naar de functie van ploegleider. Dat regelwerk om er voor te zorgen dat alles perfect verloopt voor de allerbeste kwaliteit van de kazen vind ik mooi.”

WAT VIND JE VAN GEITENZUIVEL?

“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”

Kaasproductie Amalthea B.V. zuivelaar Sander Heemskerk

“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”

Group 4

Ontdek de geitenhouders en zuivelaars!

Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.

Lees hier meer verhalen van makers en boeren:

Zuivelaars-Marian-Rustema

Marian Rustema

Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we

Ontmoet de maker
Bas en Martine Brommer eigenaren geitenhouderij

Bas en Martine Brommer

Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met

Ontmoet de boer
Directeur Wim Brilman

Wim Brilman

Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar

Ontmoet de maker
Willeke Veldman

Willeke Veldman

“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de

Ontmoet de boer
Jos Stevens zuivelaar

Jos Stevens

Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel

Ontmoet de maker
Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong

Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees

Ontmoet de boer
Jowis Zolder

Jowis Zolder

Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs

Ontmoet de boer
Frank van Leijs

Frank van Leijsen

In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit

Ontmoet de boer

Frank Brinkhaus

Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.

Ontmoet de boer
De roozehoeve

De Roozehoeve

Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun

Ontmoet de boer
Piet den Hertog

Piet den Hertog

“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en

Ontmoet de boer
biologische_geitenhouderij_reimert

Familie Reimert

Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je

Ontmoet de boer
Jan Dijkstra Organic Goatmilk Coörperatie

Jan Dijkstra

Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel

Ontmoet de maker
Klaver Kaas

John Klaver

John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van

Ontmoet de maker
Bettinehoeve

Astrid van den Heuvel

Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.

Ontmoet de maker
RMO chauffeur Saskia van der Meer

Saskia van der Meer

Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.

Ontmoet de maker

Probeer ook eens

Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!

Arrow-Bow

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het

Geitenkaas

Zacht en smeuïg of juist stevig en vol van karakter. Ontdek jouw favoriet.

Ontdek het

Bokkenvlees

Lang werd het gezien als restproduct, maar inmiddels verdient bokjesvlees een plekje op ons bord.

Ontdek het