Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij.
“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”
KUN JE IETS VERTELLEN OVER JEZELF EN OVER HET BEDRIJF WAAR JE WERKT?
“Sinds 1 mei 2017 werk ik voor het kaasproductiebedrijf van Amalthea. Na de studie Voedingsmiddelentechnologie en stages bij zuivelbedrijven was een baan als kaasmaker bij dit mooie, moderne bedrijf een leuke uitdaging. Tijdens mijn stages en naast mijn studie maakte ik voornamelijk toetjes en ik had nog geen ervaring met het maken van kazen. Amalthea B.V. verwerkt de melk van de bij de coöperatie aangesloten melkgeitenhouders in haar eigen productiebedrijf in Rijen tot voornamelijk halfharde geitenkaas in verschillende formaten en met verschillende recepturen.”
WAT MAAKT JOUW WERK ZO BIJZONDER?
“Ik vind het leuk dat mijn werk in de fabriek heel gevarieerd is, want ik houd van afwisseling. Het bedrijf is qua grootte overzichtelijk genoeg om alles in het productieproces te kunnen zien. Als kaasmaker heb ik alle fases van het proces kunnen leren. Een paar maanden geleden ben ik gepromoveerd naar de functie van ploegleider. Dat regelwerk om er voor te zorgen dat alles perfect verloopt voor de allerbeste kwaliteit van de kazen vind ik mooi.”
WAT VIND JE VAN GEITENZUIVEL?
“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”
“Ik vind zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm en kleurstofvrij. Daarnaast is het heerlijk romig, een perfecte basis voor halfharde geitenkaas. Zelf eet ik geitenkaas het liefst in een salade of blokjes oude geitenkaas op de borrelplank, bij een biertje.”
Ontdek de geitenhouders en zuivelaars!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Wim Brilman
Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















