Wim Brilman, directeur CBM. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar leden.
“De Nederlandse know-how mentaliteit wordt gewaardeerd in het buitenland”
“De Nederlandse know-how mentaliteit wordt gewaardeerd in het buitenland”
"CBM is geen zuivelaar en ook geen geitenboerderij. CBM is een coöperatie van geitenhouders die zich inzet voor haar leden. Dat doen we door - in een vrije markt met veel prijsschommelingen - te streven naar een hoge en stabiele geitenmelkprijs en een lage kostprijs, zodat de leden geitenhouders een stabiel inkomen hebben."
NEDERLANDSE KWALITEIT
"De circa 85 Nederlandse geitenhouders die lid zijn van CBM zorgen samen voor heel wat (BGA erkende) geitenmelk. Deze melk wordt voornamelijk verkocht aan FrieslandCampina. Zij maken hier vervolgens geitenkaas van, dat over de hele wereld wordt verkocht."
"Alle CBM-geitenhouders zijn sinds 30 maart VLOG gecertificeerd. Dit houdt in dat het voer dat de geit eet, niet genetisch gemodificeerd is. Naar verwachting zullen alle Nederlandse geitenhouders per 1 januari 2019 VLOG gecertificeerd zijn."
"Door de korte lijnen en het snelle handelen zorgen we in Nederland voor een hoge kwaliteit geitenmelk, die goed verwerkbaar is en milder van smaak. Die Nederlandse know-how mentaliteit wordt erg gewaardeerd in het buitenland."
EEN AAIBAAR PRODUCT
"Voor de consument brengen geiten een bepaalde aaibaarheid met zich mee. De consument associeert de geitenkaas misschien met de geiten van de kinderboerderij. Dit kinderboerderij-gevoel is positief, maar het beeld komt niet helemaal overeen met melkgeiten. Melkgeiten zie je, anders dan koeien, niet in de wei. Daarom is het belangrijk dat de geitensector transparanter wordt voor de consument. Deze transparantie is een kans voor de sector."
"Geitenkaas brengt iets speciaals met zich mee. Het is een luxe product dat op een ander moment wordt gegeten dan bijvoorbeeld koekaas. Geitenkaas wordt niet maar zo als broodbeleg gebruikt. Je ziet wel dat het geitenmelk steeds vaker op kinderdagverblijven wordt gedronken. Koemelkallergie komt steeds meer voor, en de consument ziet geitenmelk steeds vaker als alternatief. Dit komt omdat sommigen een minder opgeblazen gevoel ervaren na consumptie van geitenmelk. En, door mond-tot-mondreclame groeit zo de geitenmelk consumptie."
“De Nederlandse know-how mentaliteit wordt gewaardeerd in het buitenland”
Ontdek de geitenhouders en zuivelaars!
Wist je dat er in Nederland bijna 500 geitenhouders zijn? En dat we meer dan 27 miljoen kilo geitenkaas maakten in 2020? In de geitenzuivelketen werken zonder uitzondering gepassioneerde mensen die van geiten houden en trots zijn wat ze samen tot stand brengen.
Lees hier meer verhalen van makers en boeren:
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra is voorzitter van het bestuur van de Organic Goatmilk Coöperatie. In dit artikel
Piet den Hertog
“Geiten zijn ontzettend leuk om mee te werken. Ze zijn speels, vrolijk en nieuwsgierig, en
Bas en Martine Brommer
Bas en Martine Brommer hebben een geitenhouderij in Hippolytushoef ’We hadden altijd al iets met
Marian Rustema
Marian Rustema is marketing manager bij zuivelaar Henri Willig. “Samen met onze geitenhouders maken we
Frank van Leijsen
In het Noord-Brabantse dorp Haghorst runt Frank van Leijsen het geitenbedrijf De BezienswaardiGeit. In dit
Familie Reimert
Familie Reimert is eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf in Mariënheem. In dit artikel lees je
De Roozehoeve
Ronald Paardekooper en Lydia van Beek, eigenaren van de Roozehoeve vertellen in dit artikel hun
Jowis Zolder
Gerina is werkzaam bij Jowis zolder in Lunteren. Dit is een geitenhouderij waar ook geitenijs
Astrid van den Heuvel
Astrid van den Heuvel is Key account manager bij Bettinehoeve, bekend van de geitenkaas.
Saskia van der Meer
Saskia van der meer is RMO chauffeur voor Rouveen Kaasspecialiteiten.
Mart-Jan de Jong
Mart-Jan de Jong is eigenaar van De Bonte Weide, een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Lees
Frank Brinkhaus
Frank Brinkhaus runt in Heythuysen de authentieke en innovatieve geitenhouderij Frank’s Farm.
Willeke Veldman
“Elke geitenhouder heeft wel een verhaal over een geit die in een onbewaakt ogenblik de
Jos Stevens
Jos Stevens is voorman en Kaasmaker bij zuivelaar DeJong Cheese in Alphen. In dit artikel
Sander Heemskerk
Sander Heemskerk vindt zuivel een mooi product vanwege de veelzijdigheid. Geitenzuivel is licht verteerbaar, lactose-arm
John Klaver
John Klaver is samen met Marcel, Bas, Tim (neefjes van John) en Thijs (zoon van
Probeer ook eens
Met geitenzuivel maak je de lekkerste recepten. Of je nu kiest voor melk, kaas of vlees: maak er iets lekkers van!



















