info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Een fris gerecht met bokkenvlees en munt-yoghurtsaus. Perfect voor de warme dagen!

Ingrediënten

  • 8 geitenkoteletjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Recept

  1. Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, citroensap, munt, oregano, zout en peper. Voeg de geitenkoteletjes toe en wrijf de marinade goed in het vlees. Dek de kom af en laat het vlees minimaal 1 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur langer voor een intensere smaak.
  2. Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte en uitgelekte komkommer, munt, knoflook, citroensap, zout en peper. Zet de saus in de koelkast tot gebruik om de smaken te laten mengen.
  3. Haal de geitenkoteletjes uit de marinade en laat het overtollige marinade eraf druipen. Grill de koteletjes ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en je voorkeur voor gaarheid.
  4. Serveer de gegrilde geitenkoteletjes met de frisse munt-yoghurtsaus aan de zijkant. Serveer met een zomerse salade voor een kleurrijk en smaakvol gerecht.

recepten

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Maak je eigen bokkenvlees klaar op de BBQ

Salade met geitenkaas en watermeloen

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

MENU |ONTDEK DE GEIT