info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Geitenrisotto

Risotto getrokken in geitenmelk met Parmezaanse kaas en geitenrack. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Een hoofdgerecht van G.O.A.T. chef Samuel Levie waar zuivel en vlees gecombineerd worden. Het recept vraagt wat bereidingstijd, maar dat is het zeker waard!

Benodigdheden voor vier personen

  • Geitenrack* (8 koteletten aaneen)
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • ½ liter goede bouillon (groenten, kip, geit)
  • ½ liter geitenmelk
  • 40 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olie of boter om in te bakken
  • (Optioneel: Cavolonero (palmkool). In de video hieronder legt Samuel uit hoe je deze nog kunt toevoegen aan het gerecht.)

*Waar je geitenvlees kunt kopen vind je hier. Samuel Levie koopt zelf zijn geitenvlees bij de Marokkaanse slager op de Albert Kuyp. Wellicht heb jij ook zo’n adresje. 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden. Zout de geitenrack en bak rondom aan. Doe een flinke klont boter en de rozemarijn in de pan om extra smaak toe te voegen. Schuif het vlees in de oven en houd dit goed in de gaten. Je wilt een kerntemperatuur rond de 55 graden bereiken. Verhit de bouillon en de melk, maar zorg dat het net onder de kook blijft. Snipper de ui en fruit deze aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak twee minuten mee. Blus de rijst met wijn en laat deze volledig verdampen. Vanaf nu ga je rustig de bouillon toevoegen. Steeds een beetje, zodat alle rijst net onder bouillon staat. Als de bouillon verdampt, voeg je weer een scheutje toe. Doe de laatste bouillon in de pan als de rijst bijna klaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Haal de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met boter, geraspte Parmezaan, zout en peper. Haal de koteletten uit de oven, snijd ze los van elkaar en serveer ze op de risotto. En nu smullen maar!

Tip! Vervang de Parmezaanse kaas eens door oude geitenkaas!

Deel jouw creatie met ons via #ontdekdegeit #goatchef en maak ook eens het bijpassende voorgerecht of het toetje van de G.O.A.T. chef!

recepten

Nagerecht

Nagerecht: Mousse van geitenyoghurt met verse pruimen

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Geitenrisotto

Voorgerecht

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

3 x combinatie geitenkaas en fruit

5 x borrelhapjes met geitenkaas

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

2 x ijskoffie met geitenmelk

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas

3X ZOMERSE SALADES MET GEITENKAAS