info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Geitenrisotto met geitenrack

Geitenrisotto (getrokken in geitenmelk) met Parmezaanse kaas en geitenrack. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Een hoofdgerecht van G.O.A.T. chef Samuel Levie waar geitenzuivel en -vlees gecombineerd worden. Het recept vraagt wat bereidingstijd, maar dat is het zeker waard!

Benodigdheden voor vier personen

  • Geitenrack* (8 koteletten aaneen)
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • ½ liter goede bouillon (groenten, kip, geit)
  • ½ liter geitenmelk
  • 40 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olie of boter om in te bakken
  • (Optioneel: cavolo nero (palmkool). In de video hieronder legt Samuel uit hoe je deze nog kunt toevoegen aan het gerecht.)

*Waar je geitenvlees kunt kopen vind je hier. Samuel Levie koopt zelf zijn geitenvlees bij de Marokkaanse slager op de Albert Kuyp. Wellicht heb jij ook zo’n adresje. 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden. Zout de geitenrack en bak rondom aan. Doe een flinke klont boter en de rozemarijn in de pan om extra smaak toe te voegen. Schuif het vlees in de oven en houd dit goed in de gaten. Je wilt een kerntemperatuur rond de 55 graden bereiken. Verhit de bouillon en de melk, maar zorg dat het net onder de kook blijft. Snipper de ui en fruit deze aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak twee minuten mee. Blus de rijst met wijn en laat deze volledig verdampen. Vanaf nu ga je rustig de bouillon toevoegen. Steeds een beetje, zodat alle rijst net onder bouillon staat. Als de bouillon verdampt, voeg je weer een scheutje toe. Doe de laatste bouillon in de pan als de rijst bijna klaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Haal de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met boter, geraspte Parmezaan, zout en peper. Haal de koteletten uit de oven, snijd ze los van elkaar en serveer ze op de risotto. En nu smullen maar!

TIP: Vervang de parmezaanse kaas eens door oude geitenkaas!

Deel jouw creatie met ons via #ontdekdegeit #goatchef enwie weet plaatsen we jouw creatie op onze Facebook– en Instagram pagina. Maak ook eens het bijpassende voorgerecht of het toetje van de G.O.A.T. chef!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT