Aardappel-preigratin met geitenroom en tijm

4
60 min
749 kcal

Een romige ovenschotel die comfort food ademt. Ideaal voor een koude avond. De geitenroom geeft een frisse, lichte toets aan de klassieke gratin.

Ingredienten

4
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 ml kookroom van geitenmelk (of geitenmelk + een scheutje slagroom)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 75 g geraspte harde geitenkaas (of jonge geitenkaas, als je een mildere smaak wilt)
  • 1 el verse tijmblaadjes (of 1 tl gedroogde)
  • 1 el boter
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Geitenkaas

Zacht en smeuïg of juist stevig en vol van karakter. Ontdek jouw favoriet.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Was de prei goed en snijd in ringen.

    Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook en prei 3–4 minuten tot ze zacht zijn.

  3. Verwarm in een steelpan de geitenroom samen met de zachte geitenkaas tot een gladde saus. Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  4. Vet een ovenschaal in. Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem, daarna wat prei en een beetje saus. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laag saus en strooi de geraspte geitenkaas erover.

  5. Zet de schaal 35–40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de aardappelen gaar zijn.

  6. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Lekker met zelfgemaakte truffelmayonaise.

Wist je dat?

Bij geiten kunnen zowel vrouwen en mannen een sik hebben.

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?