Filodeegrolletjes met geitenkaas, honing en tijm

5
25 min
100 kcal

Deze filodeegrolletjes met zachte geitenkaas, honing en tijm zijn het perfecte borrelhapje. Makkelijk om te maken, heerlijk om te delen en gegarandeerd een hit bij zowel groot als klein. Serveer ze warm en geniet van die perfecte combinatie van knapperig deeg en romige vulling.

Ingredienten

5
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 5 vellen filodeeg, gehalveerd
  • 2 el honing
  • Verse tijm
  • 1 ei, losgeklopt
  • Olijfolie of boter

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Leg een halve plak filodeeg neer, bestrijk licht met olie of boter.

  3. Leg een lepeltje geitenkaas, wat honing en tijmblaadjes op het uiteinde en rol op tot een strak rolletje. Bestrijk de naad met ei.

  4. Leg de rolletjes op een bakplaat en bak 12–15 min tot goudbruin en knapperig.

  5. Serveer warm met een extra drizzle honing.

  6. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Serveer deze rolletjes als echte verrassing op een borrelplank.

Wist je dat?

Geiten spelen een belangrijke rol in verschillende culturen.

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?