Gegrilde bokkenfilet met geroosterde pompoen en salie-botersaus

4
45 min
580 kcal

Léééékker: pompoen met bokkenvlees. Krachtig, zoet en oh zo herfstig. Met dit gerecht blaas jij jouw tafelgasten omver.

Ingredienten

4
  • 4 bokkenfilets (ca. 150 g per stuk)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ flespompoen, in plakken van 1 cm dik
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl honing
  • Zout en peper
  • 75 g roomboter
  • 6 blaadjes verse salie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • Sap van ½ citroen

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Verwarm de oven op 200°C. Meng de pompoen met olijfolie, paprikapoeder, honing, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en rooster 25–30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.

  2. Wrijf de bokkenfilets in met olijfolie, zout, peper en rozemarijn.

    Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en bak de filets 2–3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur tot hij lichtbruin kleurt (hazelnootboter). Voeg de salie en knoflook toe en laat kort bruisen. Haal van het vuur en roer het citroensap erdoor.

  4. Leg de geroosterde pompoen op een bord, snijd de bokkenfilet in plakjes en leg erbovenop. Lepel de salie-botersaus erover en garneer met gehakte noten en wat rucola.

  5. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Bestrooi je gerecht met geroosterde hazelnoten of walnoten

Wist je dat?

Geiten hebben ook accenten en dialecten!

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?