Geitenkaasloempia’s

4
20 min
258 kcal

Deze geitenkaasloempia’s zijn perfect voor een avondje borrelen of als bijgerecht voor het avondeten. Ze zijn makkelijk te maken en smaken het allerlekkerst met de zelfgemaakte chilisaus.

Ingredienten

4
  • 125g geitenkaas met honing
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 6 vellen filodeeg
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 ml rijstazijn
  • 200 ml honing
  • 5 cm gemberwortel
  • 0,5 tl zout

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Hak de cashewnoten, de rozemarijn en de tijm fijn met een scherp mes. Rol de geitenkaas door het mengsel en maak er met je handen een rolletje van.

  2. Voeg dan de geitenyoghurt en eieren en het water toe. Meng voorzichtig door elkaar.

  3. Snijd het filodeeg op maat en vouw de loempia’s. Pak hiervoor een vel en leg deze met een punt naar je toe. Vouw deze over de geitenkaas en rol het op tot iets over de helft van het vel. Vouw dan de linker- en rechterpunt naar binnen en rol verder. Maak het laatste puntje iets nat met water en druk aan. 

  4. Bak de geitenkaasloempia’s in zonnebloemolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.

  5. Hak de teentjes knoflook fijn en snijd de rode chilipeper in ringetjes. Rasp de gemberwortel. Fruit de knoflook, chilipeper en gember aan in een pan met olijfolie. 

  6. Voeg de rijstazijn, honing en het zout toe.

  7. Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat het inkoken tot de saus stroperig wordt. Laat even afkoelen en giet een beetje saus over de verse loempia’s.

  8. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Ook lekker met geitenyoghurtsaus!

Wist je dat?

Geiten zijn super sociaal en blijven het liefst dicht bij hun kudde.

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?