Geitenkarnemelk komkommersoep

4
45 min
101 kcal

Is het warm en heb je zin in een verfrissende soep? En is de enige koude soep die je kunt bedenken gazpacho? Probeer dan eens deze komkommersoep met geitenkarnemelk. Doordat de karnemelk en de komkommer zich goed in balans houden, zorgen ze voor een heerlijke verfrissing. Dat maakt het een lekker licht voorafje!

Ingredienten

4
  • 250 ml geitenkarnemelk
  • 1,5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 0,5 – 1 eetlepel Aromat
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel goede olijfolie

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Schil de komkommer en hak grof. 

  2. Pureer de karnemelk met de komkommer, knoflook en de dragon tot een mooie soep.

  3. Roer de olijfolie en het sap van de citroen erdoor. Breng de soep op smaak met Aromat. 

  4. Serveer de geitenkarnemelk komkommersoep koud.

  5. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Lekker met een stokbroodje!

Wist je dat?

De geit is een van de eerste dieren die mensen zijn gaan houden.

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?