Is het warm en heb je zin in een verfrissende soep? En is de enige koude soep die je kunt bedenken gazpacho? Probeer dan eens deze komkommersoep met geitenkarnemelk. Doordat de karnemelk en de komkommer zich goed in balans houden, zorgen ze voor een heerlijke verfrissing. Dat maakt het een lekker licht voorafje!
Ingredienten
- 250 ml geitenkarnemelk
- 1,5 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes dragon
- 0,5 – 1 eetlepel Aromat
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel goede olijfolie
Geitenzuivel
Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.
Start met koken
-
Schil de komkommer en hak grof.
-
Pureer de karnemelk met de komkommer, knoflook en de dragon tot een mooie soep.
-
Roer de olijfolie en het sap van de citroen erdoor. Breng de soep op smaak met Aromat.
-
Serveer de geitenkarnemelk komkommersoep koud.
-
Eet smakelijk!
Klaske Bakker
Ambassadeur Klaske
Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.


























































































































