Geitenkwarkpannenkoekjes met Appel en Kaneel

2
15 min
650 kcal

Deze luchtige pannenkoekjes met geitenkwark en appel zijn perfect voor een voedzaam ontbijt of een gezonde snack. Ze zijn rijk aan eiwitten, vol van smaak en in een handomdraai klaar. Serveer ze warm, met je favoriete toppings, en je dag kan niet meer stuk!

Ingredienten

2
  • 200 g geitenkwark
  • 2 eieren
  • 3 el volkorenmeel of havermoutmeel
  • 1 appel, geraspt
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Kokosolie of boter om in te bakken

Geitenzuivel

Lichter verteerbaar dan koemelk en vol van smaak. Geitenzuivel is een ontdekking op zich.

Ontdek het product...

Start met koken

  1. Meng alle ingrediënten tot een dik beslag.

  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes op middelhoog vuur.

  3. Serveer met extra appel, noten of een lepel honing.

  4. Eet smakelijk!

Klaske Bakker is culinair redacteur

Klaske Bakker

Ambassadeur Klaske

Klaske Bakker is culinair redacteur van Landleven en auteur van o.a. een kookboek.

Leer Klaske kennen
Vector (33)

TIP!

Wil je het wat minder herfstig maken? Vervang de appel en de kaneel door bosvruchten.

Wist je dat?

De Saanen (of Nederlandse Witte Geit) is het meest voorkomende geitenras in Nederland.

Vertel me meer!

Andere recepten

Mango Lassi

Mango Lassi

Wat heb je nodig?