info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gevulde appel met geitenkaas

Gevulde appel met geitenkaas, honing en noten

Geen inspiratie voor een lekker dessert? Ontdek dan deze gevulde appel met geitenkaas, honing en noten.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 4 appels (friszuur en stevig)
  • 40 g boter
  • 100 g geitenkaas in stukjes
  • 20 g paneermeel
  • 40 g nougatine of hazelnoten, fijngehakt
  • 6 el honing
  • amandelschaafsel (als garnering)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ongeveer 1,5 cm van de bovenkant van de appel af en hol het onderste gedeelte voorzichtig uit tot de rand ongeveer 1 tot 0,5 cm dik is. Zorg ervoor dat er geen gaten in de schil/rand kunnen komen, zodat het niet kan lekken. Meng het vruchtvlees van de appel (zonder klokhuis) met de nougatine/hazelnoten, 2 el honing en de boter. Verdeel dit mengel over de uitgeholde appels. Zet ze op een, met bakpapier bedekte ovenschaal. Doe de ovenschaal 25 minuten in de oven. Haal de gevulde appels uit de oven, en verdeel de stukjes geitenkaas over de appel. Sprenkel vervolgens over iedere appel een eetlepel honing. Meng in een apart kommetje het paneermeel en het amandelschaafsel. Strooi het over de gevulde appels. Zet de appels opnieuw in de oven en bak ze in 8 à 10 minuten af. Laat even rusten, en dien op!

TIP

Dit recept kun je makkelijk voorbereiden. Doe stap 1 t/m stap 6 vooraf, en bak de appels op een later moment af!

Liever een ander gerecht maken met geitenzuivel? Bekijk hier al onze recepten.

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT