info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Voorgerecht salade met oude geitenkaas

Salade oude geitenkaas en bietjes

Het driegangenmenu wat G.O.A.T. chef 20/21, Samuel Levie, voor Ontdek de geit heeft samengesteld, begint met een smaakvolle salade. Deze salade bestaat onder andere uit in de houtoven gegaarde bietjes, hazelnoot, knolgroenten en oude geitenkaas. Een salade met karakter! Hieronder lees je hoe je zelf deze salade oude geitenkaas en bietjes kunt bereiden. 

Benodigdheden voor vier personen:

  • 2 bieten
  • 1 pastinaak
  • 1 grote wortel of 3 kleintjes
  • 1 mierikswortel
  • handje druiven
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 75 gram jonge geitenkaas
  • 1 bakje tuinkers 
  • 50 gram oude geitenkaas
  • Handje hazelnoten
  • (Optioneel: 1 courgette. In de video hieronder legt Samuel uit hoe je deze nog kunt toevoegen aan het gerecht.)

Bereidingswijze

Rooster de bietjes ongeveer een uur op 175 graden in de oven. Laat deze afkoelen en pel ze. Schil de wortel en pastinaak en snijd ze grof julienne (lucifers vorm). Bak deze groenten in olijfolie aan en breng ze op smaak met wat zout en peper. Hak intussen de tenen knoflook fijn en de hazelnoten grof en bak deze mee. Laat dit vervolgens even afkoelen. Snijd de bieten in blokjes en maak de groenten aan met azijn, olijfolie, zout en peper. Klop vervolgens de jonge geitenkaas los. Eventueel kun je de kaas nog wat romiger maken door er een paar eetlepels geitenmelk en een eetlepel olijfolie doorheen te kloppen. Doe op ieder bordje een lepel van de jonge geitenkaas en strijk deze uit. Dit zorgt voor een mooi plaatje op het bord. Snijd de druiven doormidden en verdeel vervolgens de groenten, de druiven en de tuinkers over de jonge geitenkaas. Snijd de oude geitenkaas in plakjes of maak schilfers met een dunschiller. Verdeel de kaas over de borden en rasp er tenslotte wat verse mierikswortel overheen voor wat extra pit. Smakelijk!

Heb jij dit voorgerecht gemaakt? Deel het dan met ons via #ontdekdegeit en #goatchef. Wie weet plaatsen we jouw creatie op onze Facebook– en Instagram pagina. Probeer thuis ook eens het hoofdgerecht en het nagerecht van de G.O.A.T. chef!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT