info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Voorgerecht

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

Het driegangenmenu wat G.O.A.T. chef 20/21, Samuel Levie, voor Ontdek de geit heeft samengesteld, begint met een smaakvolle salade. Deze salade bestaat onder andere uit in de houtoven gegaarde bietjes, hazelnoot, knolgroenten en oude geitenkaas. Een salade met karakter! Hieronder lees je hoe je zelf dit voorgerecht kunt bereiden. 

Benodigdheden voor vier personen

  • 2 bieten
  • 1 pastinaak
  • 1 grote wortel of 3 kleintjes
  • 1 mierikswortel
  • Handje druiven
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 75 gram jonge geitenkaas
  • 1 bakje tuinkers 
  • 50 gram oude geitenkaas
  • Handje hazelnoten
  • (Optioneel: 1 courgette. In de video hieronder legt Samuel uit hoe je deze nog kunt toevoegen aan het gerecht.)

Bereidingswijze

Rooster de bietjes ongeveer een uur op 175 graden in de oven. Laat deze afkoelen en pel ze. Schil de wortel en pastinaak en snijd ze grof julienne (lucifers vorm). Bak deze groenten in olijfolie aan en breng ze op smaak met wat zout en peper. Hak intussen de tenen knoflook fijn en de hazelnoten grof en bak deze mee. Laat dit vervolgens even afkoelen. Snijd de bieten in blokjes en maak de groenten aan met azijn, olijfolie, zout en peper. Klop vervolgens de jonge geitenkaas los. Eventueel kun je de kaas nog wat romiger maken door er een paar eetlepels geitenmelk en een eetlepel olijfolie doorheen te kloppen. Doe op ieder bordje een lepel van de jonge geitenkaas en strijk deze uit. Dit zorgt voor een mooi plaatje op het bord. Snijd de druiven doormidden en verdeel vervolgens de groenten, de druiven en de tuinkers over de jonge geitenkaas. Snijd de oude geitenkaas in plakjes of maak schilfers met een dunschiller. Verdeel de kaas over de borden en rasp er tenslotte wat verse mierikswortel overheen voor wat extra pit. Smakelijk!

Heb jij dit voorgerecht gemaakt? Deel het dan met ons via #ontdekdegeit en #goatchef. Probeer thuis ook eens het hoofdgerecht en het nagerecht van de G.O.A.T. chef!

recepten

Nagerecht

Nagerecht: Mousse van geitenyoghurt met verse pruimen

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht: Geitenrisotto

Voorgerecht

Voorgerecht: Salade met oude geitenkaas en bietjes

3 x combinatie geitenkaas en fruit

5 x borrelhapjes met geitenkaas

soorten geitenzuivel

Soorten geitenzuivel

2 x ijskoffie met geitenmelk

gevulde dadels met geitenkaas

Dadels gevuld met geitenkaas

3X ZOMERSE SALADES MET GEITENKAAS