info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Herfstvakantie kinderen te doen

3 x leuke geitenboerderijen om te bezoeken in de herfstvakantie

De herfstvakantie komt er alweer aan. Tijd om alvast wat leuke activiteiten in de agenda te zetten. Wat dacht je van een bezoekje aan een geitenboerderij? Hieronder hebben we drie leuke geitenboerderijen op een rijtje gezet om te bezoeken met kinderen! 

1. De Brömmels in het Woold bij Winterswijk

De Brömmels is een kleine geitenboerderij met eigen kaasmakerij. De geitenkaas wordt verkocht in het winkeltje bij de boerderij. Hier vind je overigens nog veel meer streekproducten. Je kunt hier een wandeling van 3,5 kilometer maken door een prachtig stuk natuur met twee geiten aan de lijn. Een leuke ervaring voor jong en oud! Na de wandeling is het tijd om neer te strijken op het terras waar je kunt genieten van een kopje koffie of een warme choco met achterhoekse krentenmik. Bij slecht weer is het ook mogelijk om lekker warm binnen te zitten. Kinderen kunnen ook vaak helpen met het voeren en melken van de geiten. Wil je blijven slapen? Zelfs dat kan bij de Brömmels op de boerderij! Je kunt ervoor kiezen om je eigen tent/caravan mee te nemen of om een woodlodge te huren. Kortom, genoeg leuke dingen om te doen bij geitenboerderij de Brömmels!

2. De Grote Bredelaar in Elst

De Grote Bredelaar is een geitenboerderij met ongeveer 2000 melkgeiten. Het leuke op deze geitenboerderij is dat er ook een camping op het terrein is. Zo kun je bijna naast de geiten slapen. Voor publiek is er een speciale toegang om een kijkje te nemen in de geitenstal. Zo kun je meekijken met het melken van de geiten in de carrousel en vanachter glas heb je een mooi uitzicht over de geitenstal. De grote Bredelaar ligt in een natuurrijke omgeving, waardoor je een bezoekje aan de geitenboerderij makkelijk kunt combineren met een mooie wandel- of fietstocht. Kortom, zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

3. Geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp

Elke dinsdag t/m zaterdag kun je naar de Mèkkerstee voor een middagje knuffelen met boerderijdieren. Op de boerderij vind je circa 650 biologisch gehouden geiten. Wil je zien hoe de geiten gemolken worden? Om half 4 is er de mogelijkheid om het melken van dichtbij te bekijken. Er is in de stal zelfs een wellness-ruimte voor de geiten ingericht. Naast geiten vind je bij de Mèkkerstee nog veel meer boerderijdieren, zoals paarden, kippen en cavia’s. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, kun jij een bezoekje brengen aan de landwinkel. Hier vind je een uitgebreid assortiment boerderij- en streekproducten. Waaronder de biologische Mèkkerstee geitenkaas die gemaakt wordt in de kaasmakerij op het erf. De gezellige middag kun je afsluiten met een ijsje van geitenmelk dat ook op de boerderij zelf gemaakt is. Ga jij een bezoekje brengen aan de Mèkkerstee?

Heb jij één van deze geitenboerderijen bezocht, of een andere leuke geitenboerderij? Deel dan een foto op social media met #ontdekdegeit. Wij zijn benieuwd naar jullie kiekjes!

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT