info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

Wil je wat leuks doen in je lange weekend? Kom de geit ontdekken! Wij hebben 3 geitenboerderijen door het hele land voor je op een rijtje gezet die hun deuren voor het publiek openen in het hemelvaartweekend.

Geitenboerderij Ridammerhoeve (Amstelveen)

Midden in het Amsterdamse Bos vind je Ridammerhoeve. Een geitenboerderij waar je echt alles kunt doen wat met geiten te maken heeft. Je kunt ontbijten tussen de geiten, een kaasmaakworkshop doen en een praktijkles volgen. En het alerbelangrijkste: je kunt de geiten komen bewonderen en knuffelen. De geiten hebben ook nog andere huisgenoten op de Ridammerhoeve, namelijk kippen, varkens en koeien. Drink een lekker kopje koffie en bezoek de boerderijwinkel gevuld met eigengemaakte geitenproducten. Plezier voor jong en oud!

De Ridammerhoeve is elke dag van 10 tot 17 uur geopend en is op dinsdag gesloten.

Boerderij ‘t Geertje (Zoeterwoude)

Bij deze biologische boerderij kom je naast geiten ook koeien, kippen, schapen, varkens en pony’s tegen. Ook kun je hier in Zoeterwoude de bijbehorende zuivelmakerij, restaurant en landwinkel bezoeken om wat lekkers te scoren. Je kunt deze boerderij gratis bezoeken en met de geiten knuffelen.

Boerderij ‘t Geertje is de hele week van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op zondag slapen ze een halfuurtje uit. Dan kun je vanaf 10.30 de geiten komen knuffelen.


De Groote Stroe (Stroe)

Wist jij dat geiten meer melk geven door geitenyoga? Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor de witte viervoeters. Bij De Groote Stroe kan je tijdens het hemelvaartsweekend geitenyoga doen. Leuk voor als je houdt van een wat actievere bezigheid. Samen met de kudde jonge geiten ga je het weiland in en maak je kennis met de nieuwsgierige dieren. Daarna krijg je yogales en sluit je af met een kop thee en eigen gemaakte geitenkaas

Bekijk de lesdata en meld je snel aan via www.geitenyoga.com.

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT