info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Burrito’s, maar dan even net wat anders, met geitenkaas en pompoen! Een populaire smaakcombinatie die wat vaker langskomt op Ontdek de Geit. En met goede rede. Pompoen en geitenkaas creëren de perfecte balans tussen zoete en pittige smaken, wat zorgt voor een heerlijke en unieke smaakervaring. Smakelijk! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten (4 burrito’s): 

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 300 gram voorgegaarde blokjes pompoen (zoals de flespompoen)
  • 500 gram zwarte bonen, afgespoeld 
  • 300 gram bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • grof gemalen zout en peper
  • 4 grote tortilla’s (± 25cm doorsnee)
  • 150 gram verkruimelde geitenkaas
  • Salsa (zo kruidig en pittig zoals je zelf wilt) 

Recept Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en komijn toe en bak dit 5 tot 6 minuten tot de ui zacht is.
  2. Voeg de pompoen toe en bak 2 tot 3 minuten door tot het mengsel wat dikker is. Vervolgens roer je de bonen en spinazie erdoor. 
  3. Bak het mengsel nog 4 tot 6 minuten tot alles goed is opgewarmd en breng het op smaak met zout en peper. 
  4. Warm de tortilla’s op en leg ze op een plat werkoppervlak. 
  5. Bestrijk het midden van de tortilla met een lijn salsa en een kwart van de geitenkaas.
  6. Schep het pompoen-bonenmengsel op de salsa en geitenkaas. Vouw de tortilla over de vulling en vouw de rechter- en linkerkant vervolgens naar het midden toe. Rol de tortilla vervolgens strak op.       
  7. Snijd burrito’s doormidden en serveer met meer salsa.

Eet smakelijk! 

Benieuwd naar meer lekkere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT