info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Zin in een heerlijke én makkelijke maaltijd? Probeer dan onze smaakvolle frittata met geitenkaas! Deze eenvoudig te bereiden hartige taart is perfect voor een snelle lunch, brunch of lichte avondmaaltijd. Met de romige geitenkaas maakt deze frittata zeker indruk. Probeer het nu zelf! 

INGREDIËNTEN FRITTATA MET GEITENKAAS (4 PERSONEN)

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie 
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 400 gr cherry tomaten, gehalveerd 
  • 6 eieren 
  • 125 ml pure dunne room 
  • 20 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 
  • 70 gr ingelegde rode ui in plakjes 
  • 75 gr geitenkaas 
  • Basilicumblaadjes, om te serveren
  • Peper en zout

RECEPT FRITTATA MET GEITENKAAS

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Verhit olie in een voor de oven geschikte koekenpan van ±23 cm op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, voeg dan de helft van de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Bak het al roerend 2-3 minuten tot de tomaten lichtelijk uiteenvallen.
  4. Klop de eieren, room en Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Giet het mengsel in de koekenpan en haal de pan van het vuur. 
  6. Verspreid de ingemaakte ui, geitenkaas en de overgebleven tomaten in de koekenpan 
  7. Zet de koekenpan in de oven en bak 20-25 minuten, tot de randen goudbruin en luchtig zijn en het midden mooi is gestold. Dit kun je controleren door er voorzichtig met een vork in te prikken. 
  8. Bestrooi met basilicumblaadjes voor het serveren.
  9. Eet smakelijk! 

Kijk hier voor meer heerlijke recepten met geitenkaas en geitenzuivel!

recepten

Tzatziki van geitenyoghurt met aubergine

Geitenkotelet met munt-yoghurtsaus

Maak je eigen bokkenvlees klaar op de BBQ

Salade met geitenkaas en watermeloen

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

MENU |ONTDEK DE GEIT