info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Geitenboerderij om te proeven

3 x geitenboerderijen om te proeven

Wat is er lekkerder dan producten rechtstreeks van de boerderij eten? Op veel boerderijen organiseren ze hiervoor leuke en smakelijke initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan een kaasautomaat aan de weg, een restaurantje op de boerderij of een kar waar je ijsjes kunt halen. Er zijn ook veel geitenboerderijen waar je verse producten van de geit kunt eten of kopen. In dit artikel geven wij drie tips!

De Mekkerstee – Ouddorp

Op geitenboerderij de Mekkerstee is er veel te doen en te proeven. Zo heeft deze geitenboerderij een eigen restaurantje mét terras, kun je een kijkje nemen bij de kaasmakerij en serveren ze ambachtelijk zelfgemaakt ijs van geitenmelk. Als je geluk hebt kun je ook zien hoe de geiten gemolken worden. Hebben jullie alle dieren gezien en hebben de kids de speeltuin uitgespeeld? Vergeet dan niet voordat jullie naar huis gaan om een kijkje te nemen bij de landwinkel. In dit winkeltje worden namelijk overheerlijke zelfgemaakte geitenkazen verkocht. Lekker voor thuis!

Zorgboerderij Pieterburen – Pieterburen

Op één van de Noordelijkste plekken van Nederland vind je zorgboerderij Pieterburen. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd voor en door mensen en dieren. Op de boerderij wonen mensen met een beperking die dagbesteding kunnen volgen. Elke dag worden de geiten door hen gemolken, gevoerd en wordt de stal schoongemaakt. Ook op deze boerderij wordt er zelf kaas gemaakt die vervolgens verkocht wordt in de boerderijwinkel en het lunchcafé op het terrein. Het speciale aan deze boerderij is dat ze van de geitenmelk ook geitensoftijs maken. Ben jij ook zo benieuwd hoe dit smaakt?

Geitenboerderij de Bonte Weide – Stolwijk

De Bonte Weide is een biologische geitenboerderij in Stolwijk. Eigenaren Mart-Jan en Willy de Jong vonden het jammer dat de geitenmelk onzichtbaar op de markt kwam. Daarom hebben ze een eigen product gemaakt van hun eigen geitenmelk: biologische rauwmelkse geitenkefir. Dit overheerlijke zuivelproduct met een eigen karakter is op de boerderij zelf te koop. Ga jij het ook eens proberen? 

Weet jij nog een geitenboerderij waar je overheerlijke geitenproducten kunt proeven? Geef het vooral aan ons door! Wil je op de hoogte blijven van tips zoals deze? Volg ons dan op Instagram, Facebook of houd ons blog in de gaten!

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT