info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
waarom bokkenvlees

Ontdek de bok!

Wist je dat er ook geitenvlees bestaat? Immers, om melk te kunnen geven moet een geit eerst een lammetje krijgen. Daar zitten natuurlijk ook bokken bij, en die geven geen melk. Door af en toe bokkenvlees te eten, zorg je ervoor dat de bokken op de boerderij kunnen opgroeien en een goed leven krijgen. Hieronder lees je meer over de smaak van bokkenvlees en vind je een lijstje met locaties waar je het kunt kopen. 

Bokkenvlees is lekker én gezond. De officiële naam van dit vlees is ‘Chevon’. Het bevat weinig vet en heeft ten opzichte van andere vleessoorten een laag cholesterolgehalte. Daarnaast heeft bokkenvlees zowel een hoog ijzer- als eiwitgehalte. 

Je kunt bokkenvlees op veel verschillende manieren bereiden. Zo smaakt het vlees geroosterd op de barbecue, gestoofd of gebakken allemaal even goed. Daarbij komt dat alle delen van de bok te gebruiken zijn. 

Van bokkenworst tot geitenrack en van stooflapjes tot bokkenburgers. Het vlees smaakt zacht en mals en het wordt ook wel eens beschreven als lamsvlees deluxe. Daarnaast wordt de smaak vaak vergeleken met de smaak van wild. 

Bokkenvlees verkooppunten

Bokkenvlees is op steeds meer plekken te bestellen. Hieronder vind je een lijstje met websites en verkooplocaties:

Ben je op zoek naar een lekker recept met bokkenvlees? Hier vind je een overheerlijke risotto met geitenrack.

Weet je nog een verkoopadres? Laat het ons dan weten via info@ontdekdegeit.nl, dan voegen wij dit verkooppunt ook toe aan deze lijst.

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT