info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Koffie met geitenmelk

3 x koffie met geitenmelk

Sta jij ook wel bekend onder de naam koffie-verslaafde? En kun je wel wat variatie in jouw koffie-momentjes gebruiken? Lees dan snel verder, want wij hebben 3 x inspiratie voor koffie met geitenmelk! 

Cappuccino met geitenmelk 

Heb je thuis een melkopschuimer? Ideaal! Schuim dan je geitenmelk op met de melkopschuimer. Ook met de hand kun je melk prima opschuimen. Doe de geitenmelk in een pannetje en zet het op een laag vuur. Klop het met een garde door totdat de melk verandert in schuim. Voeg het melkschuim toe aan jouw kopje koffie en je kunt genieten van een overheerlijke cappuccino! 

Latte macchiato met geitenmelk 

Schuim eerst een groot glas geitenmelk op totdat je stevig schuim hebt. Voor een latte macchiato heb je een lang glas nodig. Vul deze met de opgeschuimde melk tot ongeveer 3 centimeter onder de rand. Zet hierna een sterke espresso en schenk die voorzichtig door de melk heen. De koffie is zwaarder en zal zich mooi verdelen door het glas. Wil je nog wat extra smaak aan je latte? Voeg dan een beetje caramel siroop toe. Het ultieme genietmomentje kan beginnen!

Koffie verkeerd met geitenmelk

Een koffie verkeerd bestaat uit ⅔ melk en ⅓ koffie. Verwarm eerst een goede hoeveelheid geitenmelk. Zorg dat de melk wel warm is, maar niet kookt. Zet een zwarte koffie en giet de melk bij de koffie totdat het kopje vol zit. 

Zo, jij kunt er weer even tegenaan! Eerder opzoek naar afkoeling dan opwarming? Bekijk dan onze recepten voor ijskoffie met geitenmelk. Deel jij je barista-creaties met ons? Gebruik dan #ontdekdegeit of mail naar info@ontdekdegeit. Wij zijn benieuwd!

Volg jij ons al op Instagram of Facebook?

recepten

Frittata met geitenkaas en groente

Maak je eigen geitenontbijt

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

MENU |ONTDEK DE GEIT