info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

3x geitenuitjes voor het hemelvaartsweekend

Een geitenboerderij bezoeken is een super leuk uitje, ook voor kinderen! Op deze plekken kun je in het hemelvaartsweekend (en daarbuiten) terecht: 

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Een ontbijtje, lunch of hightea bij de geitjes. Beleef het bij geitenboerderij de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos! Op deze schitterende plek zijn naast de 100 geiten ook kippen, varkens, koeien en paarden. Je kunt een kijkje nemen in de stallen waar de geiten gehouden worden. Daarnaast kan je de producten die op de boerderij gemaakt worden kopen in de boerderijwinkel. De Ridammerhoeve biedt plezier voor jong en oud! 

De Ridammerhoeve is elke dag van 10 tot 17 uur geopend en is op dinsdag gesloten.

Geitenyoga bij geitenboerderij de Groote Stroe 

Doe mee met geitenyoga bij de Groote Stroe en vind balans en geluk! Ga het weiland in met de jonge kudde van nieuwsgierige geiten. Geitenyoga is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de geiten. Ze gaan er zelfs meer melk door geven! 

Bekijk de lesdata en meld je aan via www.geitenyoga.com  

De Mèkkerstee in Ouddorp

Elke dinsdag t/m zaterdag kun je naar de Mèkkerstee voor een middagje knuffelen met boerderijdieren. Op de boerderij vind je circa 650 biologisch gehouden geiten. Wil je zien hoe de geiten gemolken worden? Om half 4 is er de mogelijkheid om het melken van dichtbij te bekijken. Er is in de stal zelfs een wellness-ruimte voor de geiten ingericht. Naast geiten vind je bij de Mèkkerstee nog veel meer boerderijdieren, zoals paarden, kippen en cavia’s. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, kun jij een bezoekje brengen aan de landwinkel. Hier vind je een uitgebreid assortiment boerderij- en streekproducten. Waaronder de biologische Mèkkerstee geitenkaas die gemaakt wordt in de kaasmakerij op het erf. De gezellige middag kun je afsluiten met een ijsje van geitenmelk dat ook op de boerderij zelf gemaakt is. Ga jij een bezoekje brengen aan de Mèkkerstee?

Heb jij één van deze geitenboerderijen bezocht, of een andere leuke geitenboerderij? Deel dan een foto op social media met #ontdekdegeit. Wij zijn benieuwd naar jullie kiekjes!

open dagen

3x geitenuitjes voor het hemelvaartsweekend

5x overnachten tussen de geiten

5 x overnachten tussen de geiten

najaarsfair

22 oktober: Najaarsfair Boerderij de Zes Grazen

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Open dag op Geitenhouderij ‘De nieuwe riet’

Herfstvakantie kinderen te doen

3 x leuke geitenboerderijen om (corona-proof) te bezoeken in de herfstvakantie