info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
5x overnachten tussen de geiten

5 x overnachten tussen de geiten

Het is weer zomer! En nu het zonnetje zich laat zien, komen ook de bijbehorende vakantiekriebels. Ben jij of je (klein)kinderen dol op dieren en zoek je je vakantiebestemming nog even dichtbij huis? Wij hebben 5 bijzondere accommodaties voor je op een rij gezet waar je kunt overnachten tussen de geiten! 

De Grote Breedelaar

Boerderij en Camping De Grote Bredelaar is een heerlijke plek om van je vakantie te genieten. Naast de geitenboerderij ligt de nieuwe camping met 25 ruime en comfortabele kampeerplaatsen. Het sanitairgebouw is in 2018 nieuw gebouwd in de vorm van een oude hooimijt. 

In het hoogseizoen staat de camping bol van de activiteiten voor jong en oud. De boerderij is dan volledig toegankelijk om eens een kijkje te nemen in het echte boerenleven. De prachtige omgeving leent zich ook perfect voor een wandeling of fietstocht in Park Bredelaar, Park Lingezegen en de nabijgelegen dorpjes. Op zoek naar meer reuring? De camping ligt op een ideale afstand van de trendy stad Arnhem en de historische stad Nijmegen. 

Bekijk hier de Facebookpagina van De Grote Breedelaar.

Camping en geitenkaasboerderij De Brömmels

Tussen de oude bossen en lanen in de Gelderse Achterhoek ligt de authentieke, kleinschalige camping en geitenkaasboerderij De Brömmels. Hier kun je wegdromen op je eigen ruime kampeerplaats, gelegen in de prachtige natuur. Begroeiing, sloten en stallen verbinden de verschillende onderdelen van de camping en boerderij. 

Voor de kleinere gasten zijn er volop speelmaterialen zoals skelters en een speeltuin. Kinderen mogen ook altijd helpen bij het voeren en melken van de geiten! Bij slecht weer is het ook mogelijk om gebruik te maken van de verwarmde binnenruimte. Gasten hebben tijdens hun verblijf toegang tot bijna de gehele boerderij voor een heerlijke wandeling. Vergeet niet de heerlijke geitenkazen en andere lekkernijen te proeven in het boerderijwinkeltje!

Bekijk hier de Facebookpagina van Camping De Brömmels.

Costa Kabrita

Costa Kabrita is een geitenboerderij en een SVR-camping in Huijbergen, gelegen aan de Brabantse Wal in de groene gemeente Woensdrecht. Op deze bosrijke camping is alles mogelijk; van kamperen met eigen caravan op open veld of in het bos tot verblijven in de B&B, wijnvaten, Finse kota’s of een luxe dome. Dit seizoen komen er nog een grote safaritent én een tree lodge bij. Dat lees je goed, slapen in de bomen!

Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden zoals een airtrampoline, kabelbaan, skelters en een eigen bos. De omgeving is zeer geschikt voor wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er vele geocaches – een zoektocht naar schatten – te vinden. Op loopafstand van de camping vind je zwembaden, maneges, midgetgolf en een overdekt speelparadijs.

Bekijk hier de Facebookpagina van Costa Kabrita.

Camping ‘t Bosch

In “het groene hart van de Achterhoek”, het dorp Zelhem, bevindt zich melkgeitenhouderij Roekevisch met Camping ’t Bosch. Op deze camping kun je in alle rust genieten van alles wat de Achterhoek te bieden heeft. 

De camping ligt in een zeer rustige en landelijke omgeving, dichtbij landgoed ’t Zand. Dit prachtige 230 ha tellende bosgebied met diverse natuurlijke meertjes, heeft veel fiets- en wandelmogelijkheden. De camping is naast tenten en caravans, tevens geschikt voor campers. Ook kun je in de gezellige trekkershut of pipowagen verblijven. Minder goed weer? Geen probleem. In de recreatieruimte is het uitstekend vertoeven met tafeltennis, tafelvoetbal, biljart, sjoelbak, een tv-hoek en diverse soorten lectuur.

De Sweach

Aan de rand van het Friese Veenklooster in het gemoedelijke dorp Kollumerzwaag, vind je de kleinschalige geitenboerderij De Sweach. Tijdens je verblijf overnacht je in een volledig gerenoveerde pipowagen met uitzicht op de geiten. De locatie is van alle gemakken voorzien en biedt een bijzondere beleving op de boerderij. Geniet van het gezellige geluid van de geiten, neem een kijkje in de stal of proef de heerlijke kazen in het winkeltje aan huis.

De accommodatie is een uitstekend vertrekpunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het coulisselandschap staat bekend om zijn duizenden kilometers elzensingels, boomwallen en honderden pingo’s en poelen.

Bekijk hier de Facebookpagina van De Sweach.

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie? Op ons blog lees je meer leuke tips!

open dagen

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

Open dag: op 30 december opent De Kleine Hooiberg – Grifthoeve haar deuren! 

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Augustus: breng een bezoekje aan Leusdens Geitenlam!

3 augustus: fietstocht met stop bij Melkgeitenbedrijf Veelers in Hengevelde

Uitjes op een geitenboerderij bij jou in de buurt

MENU |ONTDEK DE GEIT