Gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto
Vandaag een heerlijk recept voor gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto. De smaak van jonger geitenvlees is vergelijkbaar met die van lamsvlees. De romige textuur en licht kruidige en frisse smaak van de wilde knoflook complementeren dit perfect.
Vergelijkend met andere vleessoorten is geitenvlees laag in cholesterol en vet en heeft het een hoog ijzer- en eiwitgehalte. Daarnaast is het rijk aan smaak en textuur. Gezond én lekker dus!
Door geitenvlees te eten zorg je bovendien voor een toekomst en beter leven voor bokjes. Nieuwsgierig? Lees er hier meer over. Het vlees is op steeds meer plekken verkrijgbaar, misschien wel bij jou in de buurt!
Recept Gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto
Bereidingstijd: 1,5 uur
Aantal personen: 4
Ingrediënten Vlees 2 geitenracks (6 à 8 koteletten aan elkaar) 20 ml olie (neutraal van smaak) Zout en peper Pesto 300 ml olijfolie 200 gr wilde knoflookbladeren 150 gr walnoten 200 gr geraspte Parmezaanse kaas Sap van 1 citroen Benodigdheden Gietijzeren Grill Barbecue Oven Vleesthermometer
Bereidingswijze
Pesto
Mix alle ingrediënten voor de pesto in een blender tot het mengsel een grove textuur krijgt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Tip: vervang de Parmezaanse kaas door oude geitenkaas.
Vlees
- Verhit de barbecue tot 180°C graden en leg de gietijzeren grillplaat op het rooster.
- Verwijder het vet van het vlees.
- Bestrijk het vlees met de olie en zout en peper.
- Bak één kant van de geitenrack 3 minuten op de bakplaat of tot het een mooie donkere korst heeft.
- Draai het vlees om en herhaal.
- Bak de onderkant van het vlees daarna nog eens 3 minuten door het rechtop te houden.
- Haal het vlees van de grill wanneer het gaar is (medium: 55°C) en laat het 10 minuten rusten op een warme plek laten.
- Besprenkel het vlees met de pesto, of serveer het ernaast.
- Genieten maar!
Geen weer om te barbecueën? Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Schroei het met olie, zout en peper bestreken geitenvlees eerst dicht in een pan tot het een mooi korstje heeft. Plaats het vlees vervolgens in de oven op 180°C tot het gaar is. Laat het nog 10 minuten rusten op een warme plek voor je het serveert.
Weet je niet goed waar je geitenvlees kunt kopen? Wij hebben een lijst samengesteld met adressen! Deze vind je hier.
recepten
All rights reserved 2024 Duurzame geitenzuivelketen®