
Bananenbrood met geitenyoghurt
Ook zo gek op bananenbrood? Dan moet je dit recept eens proberen! Dit lekkere recept is voor een bananenbrood gemaakt met geitenyoghurt.
INGREDIËNTEN
- 3 eetlepels volle geitenyoghurt
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (of indien gewenst spelt-, amandel-, boekweitmeel, etc. – vergeet dan geen gist toe te voegen)
- 3 eieren
- 3 bananen
- 75 gram pecannoten (of meer naar smaak)
- honing
- roomboter (om de cakevorm mee in te vetten) – Wist je dat er ook roomboter van geitenmelk bestaat? Gewoon te koop in de supermarkt!
KEUKENBENODIGDHEDEN
- oven
- cakevorm
- kommen
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de cakevorm in.
Prak de 3 bananen in een grote kom. Voeg 3 eieren, 1 eetlepel honing en ongeveer 3 eetlepels yoghurt toe. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg tijdens het roeren rustig het meel toe en roer tot een glad beslag. Voeg dan de pecannoten toe. Giet het geheel in de cakevorm en zet in het midden van de oven. Bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten mooi bruin. Het bananenbrood is gaar als je met een satéprikker in het brood prikt en deze er schoon uitkomt.
Eet smakelijk!
Enthousiast over dit bananenbrood met geitenyoghurt? Probeer ook eens deze zoete lekkernij of neem eens een kijkje op onze Instagram voor meer inspiratie.
recepten
All rights reserved 2023 Duurzame geitenzuivelketen®