info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
pompoensoep met geitenyoghurt

Pompoensoep met geitenyoghurt

Dit recept voor pompoensoep met geitenyoghurt is snel klaar te maken en toch ontzettend lekker. 

INGREDIËNTEN

  • volle geitenyoghurt
  • 1 kilo pompoen
  • 1200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 1 volle eetlepels garam masala kruiden
  • 1 volle eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 4 groentebouillonblokjes (gebruik eventueel kippenbouillon om de soep nog krachtiger te maken)

BEREIDING

Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Doe alle ingrediënten (behalve de volle yoghurt) in een grote soeppan. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken, tot de pompoen helemaal zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.

Garneer de soep met geitenyoghurt en naar smaak wat groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie).

Eet smakelijk! Houd jij ook zo van geitenzuivel? Probeer dan ook andere gerechten door hier te klikken!

recepten

Zomerse geitenkaassalade met aardbeien en walnoten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

MENU |ONTDEK DE GEIT