info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Pompoensoep met geitenyoghurt

Dit recept voor pompoensoep met geitenyoghurt is snel klaar te maken en toch ontzettend lekker. 

INGREDIËNTEN

  • Volle geitenyoghurt
  • 1 kilo pompoen
  • 1200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 volle eetlepels garam massala kruiden
  • 4 groentebouillonblokjes (gebruik eventueel kippenbouillon om de soep nog krachtiger te maken)

BEREIDING
Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Doe alle ingrediënten (behalve de volle yoghurt) in een grote soeppan. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken, tot de pompoen helemaal zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.

Garneer de soep met yoghurt en naar smaak wat groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie).

Eet smakelijk!

 

Houd jij ook zo van geitenzuivel? Probeer dan ook andere gerechten; klik hier!

recepten

Geitenkaasloempia’s

Geitenkaas-cheesecake met dadelbodem

Gevulde paprika’s met geitenkaas

Salade met geitenkaas, gamba’s en avocado

Pizza met geitenkaas, champignons en rode ui

Flapjes met geitenkaas, appel en noten