info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

5x Geitenwijze Voornemens

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Ook voor ons weer tijd voor goede voornemens! Maar ben jij net als ons de standaard voornemens zoals meer geld sparen, afvallen en minder drinken ook beu? En lukken sommigen jaar na jaar niet? Denk dan eens aan de wijze geit! Veel slimmer dan de meesten denken. Genoeg inspiratie voor een lijstje inspirerende nieuwe voornemens denken wij zo! 

  1. Minder mekkeren en minder koppig zijn

Vooral over negatieve dingen waar we geen invloed over hebben. We besteden liever aandacht en energie aan positieve zaken.  

  1. Met de kudde optrekken

Tijdens de recente lockdowns was er nauwelijks kans op sociaal contact. Sinds het weer kan brengen wij dus weer veel meer tijd door met onze familie en vrienden. Net als geiten, echte kuddedieren! 

  1. Nieuwsgierig blijven

Nieuwe dingen ontdekken en ervaren buiten onze comfort zone, dan leven we echt! Net als de nieuwsgierige geit willen we vaker op zoek naar ervaringen waar we van groeien als persoon.  

  1. Veel nieuwe dingen eten en smaak ontwikkelen

Geiten knabbelen aan vanalles maar zijn stiekem best kieskeurig als het aankomt op voedsel. Goed idee toch? Nieuwe dingen proberen en als we het lekker vinden oppeuzelen en vaker eten. 

  1. Naar grote hoogtes klimmen

Geiten klimmen heel graag, en dat doen ze met gemak. Oorspronkelijk omdat ze uit de bergen komen, of eten zoeken in bomen. Snel aanpassen aan de situatie om zo succesvol te zijn? Lijkt ons een perfect voornemen! 

Heb jij ook goede door de geit geïnspireerde voornemens? Deel ze vooral. En vooralsnog een GOAT jaar gewenst! 

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT