info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Anniepannie

ANNIEPANNIE

Andrea Tegel, eigenaresse van het succesvolle Instagramaccount en foodblog Anniepannie.nl.

Dé gedachte achter alle gerechten van Anniepannie? Veel groente en weinig ingrediënten. Het doel van Andrea is om het eten van groente makkelijker te maken en om te laten zien hoe veelzijdig dat is. Groente heeft de hoofdrol en vlees, vis en kaas worden gebruikt om de recepten aan te vullen. Daarnaast heeft Andrea een enorme liefde voor mango’s en of het toeval is of niet, deze zoete vrucht is een ideale combinatie met geitenkaas!

WAAROM KOOK JE GRAAG MET GEITENKAAS?

“Sinds kleins af aan heb ik geitenkaas eigenlijk al lekker gevonden. Ik ben namelijk echt een kaas monster. Er is geen een kaas die ik niet lust. De zachte geitenkaas is in mijn ogen een echte allemansvriend. Daarom kook ik er ook graag mee. Ik vind dit een veelzijdige kaas, omdat het met veel producten goed combineert en niet overheersend is.”

WAT IS JOUW FAVORIETE RECEPT MET GEITENKAAS?

“Mijn favoriete recept met geitenkaas is bij uitstek de gevulde courgette met appel, walnoot, honing-mosterd en natuurlijk zachte geitenkaas. Het is daarnaast ook nog eens één van de populairste recepten op mijn blog. Het zuurtje van de Granny Smith appel uit dit recept combineert mooi met de romige geitenkaas en zoete honing. Het liefst serveer ik de gevulde courgettes op een stoere houten plank. Het oog wil tenslotte ook wat! Toch vind ik het wel moeilijk om zomaar een keuze te moeten maken, want eigenlijk vind ik alles met geitenkaas wel lekker. Zo staan de witlofschotel met peer, de naanpizza met parmaham en blauwe bessen en de regenboogsalade met mango ook wel hoog op mijn lijstje met favorieten!”

WAT VOOR EEN TIP ZOU JE KUNNEN GEVEN VOOR HET KOKEN MET GEITENKAAS?

“Gebruik het vooral veel en vaak. Als je minder tegen koemelk kan, is geitenmelk bijvoorbeeld een goede vervanger. Ik kan me goed voorstellen dat je denkt dat de smaak van geitenmelk overheersend is, maar dat valt wel mee. Vooral als je de melk ergens in verwerkt. Zachte geitenkaas kun je eigenlijk overal wel aan toevoegen. Ik maakte bijvoorbeeld een keer deze zoete aardappel tortilla met boerenkool en geitenkaas. Het is gewoon een kwestie van proberen! Zelf wil ik nog wel wat meer gerechten proberen met harde geitenkaas, dus als iemand daar tips voor heeft, houd ik me aanbevolen!”

Opzoek naar nog meer inspiratie? Volg Ontdek de geit dan op Facebook of Instagram!

Foto is gemaakt door Eva de Vries (Eefkooktzo)

DE LIEFHEBBERS

Keukenmeid

KEUKENMEID

Anniepannie

ANNIEPANNIE

debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Brenda kookt

MENU |ONTDEK DE GEIT