info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Brenda kookt

Eigenaresse van het welbekende foodblog www.brendakookt.nl

Brenda van www.brendakookt.nl is gek op koken en alles wat met food te maken heeft. Ze startte 8 jaar geleden haar foodblog ‘’Brenda kookt’’. Brenda Kookt is haar verzameling aan recepten, een digitaal receptenboek. De recepten op Brenda Kookt zijn gemakkelijk te maken en variëren van een simpele ovenschotel tot een volwaardig 3-gangen diner of een heerlijke taart. De recepten op Brenda Kookt worden afgewisseld met bijvoorbeeld kooktips, reviews van kookboeken, restaurants en food gerelateerde evenementen.

Brenda wil haar volgers laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Brenda kookt regelmatig met geitenzuivel. Op haar platform zijn er dan ook verschillende gerechten terug te vinden met bijvoorbeeld geitenkaas. Brenda is een echte liefhebber van geitenzuivel en wij stelden haar 3 vragen.

WAAROM KIES JE ERVOOR OM REGELMATIG TE KOKEN MET GEITENZUIVEL?

“Als eerste vind ik het heel erg lekker. In mijn recepten gebruik ik meestal geitenkaas en ik heb ook een tijd veel ontbeten met geitenyoghurt. Ik vind vooral geitenkaas een hele fijne toevoeging aan gerechten. Op mijn platform Brendakookt.nl delen wij receptinspiratie voor makkelijke maaltijden, lekkere taarten en verrassende toetjes. Naast recepten delen we ook wat persoonlijke verhalen, als het maar te maken heeft met eten. Hier komen dus ook regelmatig recepten met geitenkaas terug.”

WAT IS JOUW FAVORIETE RECEPT MET GEITENZUIVEL?

“Ik heb verschillende recepten die ik regelmatig maak waar geitenzuivel in terug komt. Het eerste gerecht is een couscoussalade met geitenkaas. Voor dit recept gebruik ik altijd zachte geitenkaas die je over de salade heen kan kruimelen. Je kunt hier veel varianten op maken zoals deze tandoori couscoussalade met geitenkaas of deze couscoussalade met avocado, geitenkaas en spek. Wat ik ook een goede combinatie vind met geitenkaas zijn rode bieten. Hier heb ik verschillende gerechten mee uitgeprobeerd zoals deze bietenpannenkoekjes met geitenkaas. Ook eet ik regelmatig geitenkaas op brood. Je kunt lekkere combinaties maken met bijvoorbeeld spinazie of op een tosti met avocado en mango.”

WAT VOOR TIP ZOU JE KUNNEN GEVEN VOOR HET KOKEN MET GEITENZUIVEL?

“Wanneer je niet zo vaak geitenzuivel eet, zou ik beginnen met het toevoegen van zachte geitenkaas aan je recepten. Zachte geitenkaas is de minst scherpe variant en dus perfect om mee te beginnen. Vervang bijvoorbeeld de fetakaas in je salade voor zachte geitenkaas. Wanneer dit goed bevalt kun je wat meer gaan toevoegen en andere soorten geitenkaas gaan uitproberen.”

Meer lezen over liefhebbers van geitenzuivel? Bekijk hier onze pagina met liefhebbers.

DE LIEFHEBBERS

Keukenmeid

KEUKENMEID

Anniepannie

ANNIEPANNIE

debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Brenda kookt

MENU |ONTDEK DE GEIT