info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Eigenaresse van het Ingrediënt en het foodblog Debsbakerykitchen en

Met een grote liefde voor eten deelt Debbie maar al te graag lekkere recepten op haar eigen foodblog en Instagrampagina (Debsbakerykitchen). Haar recepten zijn voor het hele gezin, voor elk moment. Debbie is een grote liefhebber van geitenkaas en wij stelden haar drie vragen!

Waarom kook je graag met geitenkaas?

“Ik vind de smaak van geitenkaas gewoon geweldig. Het is altijd lekker. Misschien ben ik ook wel een beetje bevooroordeeld, omdat ik weet hoe en met hoeveel passie het gemaakt wordt. Ik ben een keer in de fabriek van Bettine geitenkaas geweest en sindsdien weet ik dat de Nederlandse geitenkaas kwalitatief goed is. Daarnaast kook ik vaak met geitenkaas omdat het een ontzettend veelzijdig product is. Het smaakt overal lekker bij. Van zoet tot hartig en van warm tot koud. Ik vind het simpelweg een geweldig product om te gebruiken in mijn recepten.” 

Wat is jouw favoriete recept met geitenkaas?

“Pfff, dat is een lastige vraag. Dat zijn er heel veel. Ik vind namelijk alles met geitenkaas lekker! De laatste tijd heb ik veel geitenkaas cheesecakes gemaakt, die allemaal even lekker waren. Ook maak ik vaak warme geitenkaas dip uit de oven. Eigenlijk vind ik dat dit bij iedereen het favoriete borrelhapje moet worden. Deze dip smaakt fantastisch! Ik vind de combinatie van fruit en geitenkaas ook altijd lekker, zoals een salade met aardbeien en geitenkaas. Maar een risotto met pompoen, geitenkaas en cranberries is ook niet weg te denken. Kortom, veel te veel om op te noemen!”

Wat voor tip zou je kunnen geven voor het koken met geitenkaas?

“Mensen die niet gewend zijn aan de smaak van geitenkaas adviseer ik om te beginnen met een naturel geitenkaas of een geitenkaas met honing. Wil je een wat meer uitgesproken smaak? Ga dan voor een gerijpte geitenkaas. Begin met warme geitenkaas door bijvoorbeeld een pasta of risotto. Zo raak je langzamerhand gewend aan de smaak. Je kunt ook kleine beetjes over een salade kruimelen. Een andere tip is om een dip te maken met half geitenkaas en half roomkaas. Of ga voor de combinatie van geitenkaas met fruit voor een zoet accent. Ben je al een echte geitenkaas liefhebber? Probeer het dan in ieder recept uit, want geitenkaas is overal lekker bij. Het meest simpele recept maak je nog smaakvol met geitenkaas!”

DE LIEFHEBBERS

debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Brenda kookt

Ivan Beusink

Klaske Bakker