info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
overzicht Volgende
Keukenmeid

KEUKENMEID

Beau Schenk, tekstschrijfster en eigenaresse van het succesvolle blog Keukenmeid.com.

Beau Schenk, beter bekend als Keukenmeid, is op 13-jarige leeftijd al begonnen met bloggen. Ze houdt van makkelijke gerechten en voegt altijd wel iets van groente toe. Van gezond tot druipend in vet en van vlezig tot vega: Beau eet eigenlijk alles. Als het maar lekker is. Onbekende producten? Dan vindt ze het juist leuk om er mee te experimenten! 

WAAROM KOOK JE GRAAG MET GEITENZUIVEL?

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik bijna mijn hele leven geen geitenkaas gegeten heb. Ik vond het altijd naar geit smaken. Tot dat ene moment! Nu vind ik het super lekker en zachte geitenkaas is dan ook 100% mijn favoriete product van geitenzuivel. Ik eet bijvoorbeeld veel geitenkaas uit de oven, maar gebruik het ook als topping op een stamppot. Geitenkaas is voor mij een zoute smaakmaker. Ik zie het als een vervanger van vlees.”

WAT IS JOUW FAVORIETE RECEPT MET GEITENZUIVEL?

“Pasta! Bijvoorbeeld deze verse tortellini met spinazie, pistache en zachte geitenkaas. Als ik weinig inspiratie heb, dan maak ik vaak gegrilde groente met couscous afgetopt met zachte geitenkaas. Nu dat ik erover nadenk, gebruik ik zachte geitenkaas eigenlijk altijd als topping. Ideaal vind ik dat! Een ander lekker recept vind ik bijvoorbeeld zoete aardappelstamppot met cherry tomaatjes, rucola, pijnboompitjes en ook weer afgetopt met geitenkaas.”

WAT VOOR EEN TIP ZOU JE KUNNEN GEVEN VOOR HET KOKEN MET GEITENZUIVEL?

“Uit ervaring spreek ik dat het altijd het proberen waard is. Ook als je denkt dat je het niet lust. Gebruik het vooral als zoute toevoeging of in vegetarische recepten. Dan komt de smaak van geitenkaas echt goed tot zijn recht. Heb je nog wat inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram of op mijn blog. Ik zou zeggen; aan de slag!”

DE LIEFHEBBERS

Keukenmeid

KEUKENMEID

Anniepannie

ANNIEPANNIE

debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Brenda kookt

MENU |ONTDEK DE GEIT