
Bloemkoolsoep met geitenkaaskruimels
Ben jij een soepliefhebber? Dan moet je deze bloemkoolsoep met geitenkaaskruimels eens proberen. Lekker romig!
INGREDIËNTEN VOOR 4 KOMMEN SOEP
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 tl gemalen komijn
- 75 ml olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1 el fijne mosterd
- 1 ui (zoet)
- 1 teen knoflook
- 8 sneetjes ciabatta brood
- 100 g geitenkaas
BEREIDING
Snipper de ui, en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een soeppan met 2 el olie. Voeg na 5 minuten de bloemkool, de komijn en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken en pureer vervolgens het vervolgens tot een romige soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met de mosterd, peper en wat zout. Sprenkel olijfolie op de ciabatta snede, en laat intrekken. Leg ze in een droge koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak ze aan beide kanten goudbruin. Snijd daarna in de gewenste grootte. Snijd de geitenkaas in stukjes, of verkruimel. Verdeel de bloemkoolsoep over 4 kommen, en garneer met de geitenkaaskruimels.
Eet smakelijk!
Toch niet zo’n soepliefhebber? Klik hier voor andere recepten met geitenzuivel.
recepten
All rights reserved 2023 Duurzame geitenzuivelketen®