info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
bloemkoolsoep met geitenkaaskruimels

Bloemkoolsoep met geitenkaaskruimels

Ben jij een soepliefhebber? Dan moet je deze bloemkoolsoep met geitenkaaskruimels eens proberen. Lekker romig!

INGREDIËNTEN VOOR 4 KOMMEN SOEP 

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 75 ml olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 ui (zoet)
  • 1 teen knoflook
  • 8 sneetjes ciabatta brood
  • 100 g geitenkaas

BEREIDING

Snipper de ui, en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een soeppan met 2 el olie. Voeg na 5 minuten de bloemkool, de komijn en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken en pureer vervolgens het vervolgens tot een romige soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met de mosterd, peper en wat zout. Sprenkel olijfolie op de ciabatta snede, en laat intrekken. Leg ze in een droge koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak ze aan beide kanten goudbruin. Snijd daarna in de gewenste grootte. Snijd de geitenkaas in stukjes, of verkruimel. Verdeel de bloemkoolsoep over 4 kommen, en garneer met de geitenkaaskruimels.

Eet smakelijk!

Toch niet zo’n soepliefhebber? Klik hier voor andere recepten met geitenzuivel.

recepten

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, spinazie en walnoot

3 x recept paasontbijt

3 x recept met geitenzuivel voor het paasontbijt

Havermout met peer en geitenmelk

Havermout met geitenmelk en peer

Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas en aardbei

Wentelteefjes met geitenyoghurt

Wentelteefjes met geitenmelk

5 x inspiratie voor een tosti met geitenkaas

5 x inspiratie voor een tosti geitenkaas

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Mousse van geitenyoghurt met pruimen

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Geitenrisotto met geitenrack

Voorgerecht salade met oude geitenkaas

Salade oude geitenkaas en bietjes