info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Geiten over de grens: Verenigd Koninkrijk

Hoi! Als reislustige Nederlandse melkgeit met een avontuurlijke geest laat ik mijn hoefgetrappel deze zomer graag klinken. Ik reis speciaal voor jullie met bokkensprongen door geitenrijk Europa om verslag te doen van mijn wollige buitenlandse collega’s. Dus ga met me mee en ontdek de geheimen en mijn geblaat met een vleugje geitenwijsheid! 

Deze week bezoek ik mijn broers en zussen in het Verenigd Koninkrijk, in Wales om precies te zijn. De bijna 150 tellende familie wilde en groot gehoornde Kasjmiergeiten wonen aan de kust op de heuvelachtige landtong Great Orme bij de badplaats Llandudno. Prachtig wonen, al zeg ik het zelf. Ze zijn er ooit terechtgekomen omdat ze cadeau zijn gedaan aan koningin Victoria door de Shah van Perzie. Tijdens de corona-lockdown en een hoop slecht weer besloot deze nieuwsgierige groep geiten eens een kijkje te nemen in de uitgestorven stad. 

“Er waren ineens geen mensen op straat! We konden gaan en staan waar we wilden”, vertelt Bryn, een van de geiten die het al jaren moet doen met de planten op de heuvel en hetzelfde uitzicht op de Ierse Zee. “We hadden vrij spel en namen de stad al snel over. De auto’s stopten allemaal netjes voor ons, we konden overal op klimmen en mochten lekker snoepen van alle mooie planten en bloemen in de tuinen!”

“Toch konden niet alle inwoners van Llandudno ons geklauter en geknabbel aan hun rozenperkjes waarderen” ,vertelt Bryn. Er werd daarom een heuse ‘task force’ opgericht om deze geiten weer richting de heuvel te sturen. Bryn: “Het was leuk in de stad, we hebben de internationale pers zelfs gehaald! Maar we waren misschien soms wat te baldadig, uiteindelijk was het tijd om weer terug te gaan naar de Great Orme. Gelukkig hebben we onszelf én de mensen vermaakt en voor wat leven gezorgd in de stille stad. ” 

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT