info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Deze gnocchi met spinazie, geitenkaas en walnoot zet je in een mum van tijd op tafel, en toch heb je een heerlijk -culinair- gerecht. Niet alleen de gnocchi is lekker, ook de geitenkaas met spinazie is een heerlijke combinatie. De ingrediënten heb je waarschijnlijk niet standaard in huis, dus bekijk goed het ingrediëntenlijstje hieronder. Het recept is voor vier personen, dus je kunt met het hele gezin genieten!

Ingrediënten voor de spinaziepesto

  • 300 gram verse spinazie
  • 90 gram pijnboompitten
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 120 gram Parmezaanse kaas
    (Super handig: deze pesto kun je al een dag van te voren maken)

Ingrediënten voor de gnocchi met geitenkaas en walnoot (voor 4 personen)

  • 800 gram verse gnocchi
  • 600 gram oesterzwammen
  • Een scheutje olijfolie met truffelaroma
  • 40 gram geraspte geitenkaas
  • Een handje walnoten

Bereiding

Begin met het maken van de spinaziepesto. Doe de spinazie, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en Parmezaanse kaas in een kom en meng dit met een staafmixer. Heb je een keukenmachine? Dan werkt dat vaak nog sneller! Breng het op smaak met wat peper en zout. 

Schrob vervolgens de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie met truffelaroma. Bak de oesterzwammen tot ze bruin kleuren. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinaziepesto met de oesterzwammen in de pan. Bak deze 2 minuten mee en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de saus eroverheen en garneer het met de geraspte geitenkaas en walnoten. 

Wij zijn benieuwd naar alle creaties! Deel jouw foto op social media met #ontdekdegeit. Ben je benieuwd naar andere lekkere gerechten? Hier vind je nog meer recepten met geitenzuivel!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT