info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Deze gnocchi met spinazie, geitenkaas en walnoot zet je in een mum van tijd op tafel, en toch heb je een heerlijk -culinair- gerecht. Niet alleen de gnocchi is lekker, ook de geitenkaas met spinazie is een heerlijke combinatie. De ingrediënten heb je waarschijnlijk niet standaard in huis, dus bekijk goed het ingrediëntenlijstje hieronder. Het recept is voor vier personen, dus je kunt met het hele gezin genieten!

Ingrediënten voor de spinaziepesto

  • 300 gram verse spinazie
  • 90 gram pijnboompitten
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 120 gram Parmezaanse kaas
    (Super handig: deze pesto kun je al een dag van te voren maken)

Ingrediënten voor de gnocchi met geitenkaas en walnoot (voor 4 personen)

  • 800 gram verse gnocchi
  • 600 gram oesterzwammen
  • Een scheutje olijfolie met truffelaroma
  • 40 gram geraspte geitenkaas
  • Een handje walnoten

Bereiding

Begin met het maken van de spinaziepesto. Doe de spinazie, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en Parmezaanse kaas in een kom en meng dit met een staafmixer. Heb je een keukenmachine? Dan werkt dat vaak nog sneller! Breng het op smaak met wat peper en zout. 

Schrob vervolgens de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie met truffelaroma. Bak de oesterzwammen tot ze bruin kleuren. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinaziepesto met de oesterzwammen in de pan. Bak deze 2 minuten mee en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de gnocchi over de borden, schep de saus eroverheen en garneer het met de geraspte geitenkaas en walnoten. 

Wij zijn benieuwd naar alle creaties! Deel jouw foto op social media met #ontdekdegeit. Ben je benieuwd naar andere lekkere gerechten? Hier vind je nog meer recepten met geitenzuivel!

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen