info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Met de feestdagen doen we graag net dat beetje extra om een lekkere maaltijd neer te zetten. Kies jij voor een klassieker of probeer je iets nieuws? Deze romige zalm met geitenkaas en spinazie is in minder dan een half uur klaar en stelt je zeker niet teleur. Het is extra lekker als je het bijvoorbeeld serveert met tagliatelle of rijst. Eetse!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gr spinazie 
  • 120 gr zachte geitenkaas 
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Sap van 1/2 citroen 
  • Peper en zout
  • Optioneel: gehalveerde tomaatjes of zongedroogde tomaatjes

Bereiding romige zalmfilet met geitenkaas en spinazie

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 4 minuten aan beide kanten gaar. Breng de zalmfilets op smaak met wat peper en zout. 
  2. Haal de zalmfilets uit de pan en zet hem de zalmfilets apart. 
  3. Doe de knoflook samen met de oregano in de pan. Optioneel: voeg de tomaatjes toe. 
  4. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm het mengsel. 
  5. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat het slinken. Breng het op smaak met peper en zout en de sap van de citroen. 
  6. Voeg de stukjes zachte geitenkaas toe en laat de pan nog heel even op een laag vuur staan.
  7. Leg de zalmfilets in de saus. Sluit de pan af met een deksel zodat alles nog even kan opwarmen
  8. Serveer de zalmfilets met tagliatelle of rijst in diepe borden. Schep er wat saus overheen. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT