info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Warme geitenkaas met stokbrood

In deze feestelijke tijd van het jaar speelt samen lekker eten een grote rol. Er is van alles om op tafel te zetten! Deze warme geitenkaas met een stokbroodje mag er zeker zijn. Lekker bij de borrel of als bijgerecht en perfect om te delen!

Benodigdheden

  • 1 zacht geitenkaasje van ongeveer 150 gram (ronde schijf) 
  • ½ wit stokbrood in plakjes 
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook in ‘plakjes’ gesneden
  • Olijfolie
  • Optioneel: fijngehakte walnoten, rozijnen en honing

Extra benodigdheden

  • Bakpapier

Bereidingswijze warme geitenkaas met stokbrood uit de oven 

  • Haal een bakplaat uit de oven en verwarm de ovengrill voor op 250°C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de geitenkaas in geheel op de bakplaat en leg de stokbroodjes er in een cirkel omheen. 
  • Snijd een raster in de bovenkant van de geitenkaas. Duw hier een paar plakjes knoflook in. 
  • Leg de takjes rozemarijn erbij en besprenkel het geheel met olijfolie. 
  • Optioneel: meng de stukjes walnoot, rozijnen en honing door elkaar. Leg dit bovenop het schijfje geitenkaas.
  • Plaats de bakplaat ongeveer 5-10 minuten onder de grill totdat de geitenkaas goudbruin kleurt. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de geitenkaas voorzichtig op een mooie platte schaal en leg de krokante stukjes stokbrood eromheen. 

Eet smakelijk! Benieuwd naar andere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT