info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Warme geitenkaas met stokbrood

In deze feestelijke tijd van het jaar speelt samen lekker eten een grote rol. Er is van alles om op tafel te zetten! Deze warme geitenkaas met een stokbroodje mag er zeker zijn. Lekker bij de borrel of als bijgerecht en perfect om te delen!

Benodigdheden

  • 1 zacht geitenkaasje van ongeveer 150 gram (ronde schijf) 
  • ½ wit stokbrood in plakjes 
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook in ‘plakjes’ gesneden
  • Olijfolie
  • Optioneel: fijngehakte walnoten, rozijnen en honing

Extra benodigdheden

  • Bakpapier

Bereidingswijze warme geitenkaas met stokbrood uit de oven 

  • Haal een bakplaat uit de oven en verwarm de ovengrill voor op 250°C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de geitenkaas in geheel op de bakplaat en leg de stokbroodjes er in een cirkel omheen. 
  • Snijd een raster in de bovenkant van de geitenkaas. Duw hier een paar plakjes knoflook in. 
  • Leg de takjes rozemarijn erbij en besprenkel het geheel met olijfolie. 
  • Optioneel: meng de stukjes walnoot, rozijnen en honing door elkaar. Leg dit bovenop het schijfje geitenkaas.
  • Plaats de bakplaat ongeveer 5-10 minuten onder de grill totdat de geitenkaas goudbruin kleurt. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de geitenkaas voorzichtig op een mooie platte schaal en leg de krokante stukjes stokbrood eromheen. 

Eet smakelijk! Benieuwd naar andere recepten met geitenzuivel? Bekijk ze hier

recepten

Burrito’s met Geitenkaas en Pompoen

Hartige Taart met Pastinaak, Aardappel, Geitenkaas en Pittige Honing

Warme geitenkaas met stokbrood

Romige zalm met geitenkaas en spinazie

Gnocchi met spinazie en geitenkaas

Gnocchi met geitenkaas, walnoot en spinaziepesto

Verfrissend broodje geitenkaas met walnoot, honing en appel

Zoete aardappel met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten

5x inspiratie voor je kerstdiner

saté kambing

Saté Kambing: Indonesische Geitensaté met Citroen