info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Goatober

Oktober = goatober

Goatober is een campagne die ieder jaar in oktober plaatsvindt om aandacht te vragen voor geitenbokkenvlees. Restaurants en slagers door heel Nederland zetten dan geitenbokvlees op de kaart.

We kennen in Nederland een rijke historie in de zuivelindustrie, ook de Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, -yoghurt en -melk. Om deze geitenzuivel te produceren, is er geitenmelk nodig. Voor deze geitenmelk moet de melkproductie bij geiten op gang gehouden worden. Dat gebeurt wanneer er lammetjes geboren worden. Echter, de helft van de tijd is dit een bokje. Omdat bokjes geen melk geven, hebben ze momenteel weinig tot geen waarde. Jammer genoeg worden deze geitenbokjes in Nederland dus gezien als restproduct.

Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten echter een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is daardoor laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur, waardoor ons lichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Meer weten over het vlees? Klik hier

Geitenvlees is op heel veel verschillende manieren te bereiden. Rosé gebakken, gestoofd, geroosterd op de BBQ en daarnaast zijn alle delen van de bok te gebruiken. Nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kunt klaarmaken met geitenvlees? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina. Hier vind je ook een verkooppunt bij jou in de buurt, waar je het geitenvlees kunt verkrijgen.

(bron: http://meatthemale.com/goatober/)

nieuwsberichten

Geitencadeaus voor moederdag

Kom de geit ontdekken in het hemelvaartweekend

De rol van geiten in verschillende culturen

Feiten over geiten: de geit in de kudde

De fascinerende ogen van de geit

Bokkenfeitje: de bokkengeur

Feiten over geiten: hoefverzorging

1 oktober: Boktober proeverij Geitengeluk

Zo bewaar je geitenkaas!

MENU |ONTDEK DE GEIT