info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Goud voor Goat Cheese Brabant

Donderdag 11 oktober was in Nijkerk de prijsuitreiking van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours. Binnen de categorie Geitenkaas 50+ Oud ging Goat Cheese Brabant met het goud naar huis. Rouveens Roem Geit  en Chevretta Oud wonnen zilver en brons. 

Holland Kaaskeuring is in tegenstelling tot veel andere kaaswedstrijden geen technische keuring en staat open voor alle kaasmerken die vallen onder het betreffende profiel. De smaak staat centraal.

De consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek mochten in Wageningen “blind” het neusje van de zalm op kaasgebied proeven. De verschillen waren klein, maar uiteindelijk hebben de consumentenpanels uit ruim 30 ingezonden topkazen de allerlekkerste aangewezen.

Geitenkaas van het half harde type is een snelgroeiend niche segment in Nederland en daarbuiten. Consumenten in vooral de leeftijdsgroep 25-40 jaar zijn betrekkelijk onbekend met geitenkaas en ontdekken en waarderen steeds meer de zuivere en milde smaak. Daarnaast past de huidige trend en behoefte aan eerlijke natuurlijke producten bij kaas. In tegenstelling tot Goudse kaas wordt de half harde geitenkaas* voornamelijk nog in Nederland geproduceerd.

Dit is het tweede jaar dat de half harde geitenkaas mee heeft gedaan met Holland Kaaskeuring.

Vrijwel alle half harde geitenkaas die in Nederland wordt geproduceerd en heeft meegedaan aan de Holland Kaaskeuring voldoet aan de vereisten van het zegel Beschermde Geografische Aanduiding (BGA).

nieuwsberichten

Kerstdiner

Inspiratie voor het kerstdiner!

Ontdek de geit kroont Samuel Levie tot G.O.A.T. Chef 20/21

G.O.A.T. chef Samuel Levie schrijft column over de geit

Wat eet de geit?

Online G.O.A.T. chef event

Herfstvakantie kinderen

3 x leuke geitenboerderijen om (corona-proof) te bezoeken in de herfstvakantie

Wereldmelkdag

1 juni Wereldmelkdag!

Factsheet ‘Geef bokken de ruimte’

Boerin Jorien Haarman over het boerenbestaan