info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
groene salade geitenzuivel croutons

FRISSE EN ROMIGE SALADE MET CITROEN, CROUTONS EN GEITENYOGHURTDRESSING

Een eenvoudige en gezonde groene salade met rijke smaken. De gekarameliseerde venkel, doperwten en courgette passen goed bij het krokante van de zuurdesem croutons, het frisse van de citroen en het romige en zachte van de geitenyoghurtdressing. Jadis van The Lemon Kitchen kookt graag met geitenzuivel. Ze vindt dat je er alle kanten mee op kunt! “Het heeft een diepe rijke, zachte en frisse smaak dat goed combineert met allerlei producten”, aldus Jadis. Samen met ons heeft Jadis een dagje meegelopen op de boerderij bij boer Jasper en heeft ze na afloop dit overheerlijke recept gemaakt.

Ben je opzoek naar een frisse, gezonde en verrassend lekkere dressing? Dan is een dressing van geitenyoghurt een echte aanrader. Je maakt het in een handomdraai en het is lekker romig, fris en smaakvol. Serveer het bijvoorbeeld bij deze groene salade met munt, citroen en croutons! 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 100 ml geitenyoghurt
  • ½ biologische citroen
  • 2 zuurdesem boterhammen
  • ½ bio courgette
  • 1 kleine bio venkel
  • 100 g bio diepvries doperwten
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • snuf zout & peper
  • verse munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter en verdeel er een eetlepel olijfolie overheen en hussel door elkaar, zet ongeveer 8 minuten in de oven totdat ze goudbruin worden. Snijd de onderkant én het randje van de uiteinden van de venkel af. Snijd de venkel in dunne plakken en halveer ze. Pak een anti aanbak pan en doe er een scheut olijfolie in. Bak ze totdat ze karamelliseren. Zet het vuur uit.

Bereiding voor de geitenyoghurtdressing

Meng 100 ml geitenyoghurt met 1 theelepel extra vergine olijfolie, zeste (de rasp) van een halve citroen en 5 verse munt blaadjes (fijngehakt). Proef even en breng op smaak met zout en peper. Was ondertussen de courgette af met water, dep droog en snijd de halve courgette in hele dunne slierten met een mandoline of een goed koksmes. Knijp een halve citroen uit en hussel de courgette met sap. Courgette is namelijk rauw erg lekker! Doe nu ook de diepvries doperwten in de pan met de venkel erbij, zet het vuur middelhoog en als de doperwten na 1-2 minuten felgroen worden weet je dat ze gaar zijn. Serveer de salade op een mooie schaal. Verdeel de courgette erbij en strooi de croutons met verse munt op het laatste moment over de salade.

Ben je opzoek naar nog meer lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina!

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT