info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Smoothie met vijgen en geitenyoghurt

Smoothie met vijgen en geitenyoghurt

De meeste vijgen uit Nederland (afhankelijk van het ras) zijn rijp in augustus en september. Tijd om ze dus te gaan plukken! De zoete smaak van deze vrucht combineert super lekker met verse geitenkaas. Je kunt de vijgen bijvoorbeeld vullen met zachte geitenkaas en daarna kort even grillen. Een ideaal bijgerecht of een culinair tussendoortje. Wist je dat vijgen door de zachte structuur ook makkelijk door de blender gaan? Hieronder delen wij een recept voor een overheerlijke smoothie met vijgen en geitenyoghurt. 

Wat heb je nodig voor 1 smoothie?

  • 200 ml geitenyoghurt
  • 3 vijgen
  • Handje blauwe bessen (ongeveer 60 gram)
  • 8 amandelen
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

Snijd 2 vijgen in partjes en stop deze samen met de blauwe bessen, de geitenyoghurt, de amandelen en de theelepel kaneel in de blender. Zet de blender op volle kracht, zodat ook de amandelen goed gehakt worden. Pak vervolgens een leuke beker, bijvoorbeeld een mooie jar, zodat jouw smoothie er extra lekker uit gaat zien. Het oog wil tenslotte ook wat! Snijd de derde vijg in plakjes en ‘plak’ deze aan de zijkant van de jar. Giet vervolgens de smoothie in de jar en top eventueel nog af met wat amandelen en blauwe bessen. Een frisse start van de dag! 

Wil je nog meer lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina of volg ons op Instagram en Facebook!

recepten

Aardbeienmilkshake met geitenmelk

Gegrilde geitenrack met wildeknoflookpesto

Hamburger met bacon, geitenkaas en gekarameliseerde ui

Pizza Geitenkaas

Pizza met geitenkaas, zongedroogde tomaten en artisjokharten

American pancakes met geitenyoghurt

American Pancakes met Geitenyoghurt

3 x Oranje gerechten met geitenzuivel

Tosti Uit Pauline's keuken

Geitenkaastosti met advocado – Uit Pauline’s Keuken

Del Monte salade perzik

Gegrilde perzik salade met geitenkaas en balsamico-honing dressing

Geitenkaas - Uit Pauline's keuken

Mini quiches met zachte geitenkaas – Uit Pauline’s keuken