info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl
Ivan Beusink chefkok RIJKS

Ivan Beusink

Ivan Beusink is chef de cuisine bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, 1 Michelin ster en liefhebber van geitenzuivel

“Soms moet ik mensen even helpen om geitenzuivel te leren proeven”

NEDERLANDSE PRODUCTEN

Bij het RIJKS koken we zo veel mogelijk met eerlijke Nederlandse producten. Vis uit de Noordzee bijvoorbeeld, in plaats van kaviaar en truffels. Nederlandse geitenzuivel en geitenvlees passen perfect bij onze visie.

GEITENYOGHURT

Samen met executive chef Joris Bijdendijk en souschef Yascha Oosterberg run ik de keuken. Met ons team bedenken we de gerechten. Ik houd erg van de diepe volle smaak van geitenyoghurt, dus gerechten met die yoghurt staan altijd wel op de kaart. Niet alleen als dessert, maar ook in hoofdgerechten. Op dit moment staan er bijvoorbeeld eendenhartjes met masala saus en geitenyoghurt op het menu.

DURVEN PROEVEN

Mijn favoriete gerecht is een zachte luchtige mousse van geitenkaas. Geitenzuivel is nog relatief onbekend, ik merk dat mensen het soms spannend vinden om het te proeven. Soms moet ik mensen daar even bij helpen. Dan zeg ik: ‘proef toch maar, en als je het niet lekker vindt krijg je een ander gerecht’. Er is tot nu toe nog nooit iemand geweest die toch liever een ander gerecht wilde.

GEITENBOKKENDINER

Ik vind het belangrijk dat we ook de geitenbokken gebruiken. Een geit geeft pas melk als het een lammetje krijgt. De helft van de lammetjes zijn vrouwtjes, die kun je later weer melken. Maar de andere helft zijn geitenbokken. Die moeten we niet vergeten. Daarom koken we met geitenbokkenvlees en maken we de cirkel rond. Met Pasen organiseren we het geitenbokkendiner, daarbij serveren we ook geitenzuivel-gerechten. En een bokkepootje bij de koffie..!

Kijk ook op www.rijksrestaurant.nl of lees hier verhalen van andere liefhebbers!

DE LIEFHEBBERS

Keukenmeid

KEUKENMEID

Anniepannie

ANNIEPANNIE

debsbakeryandkitchen

Debsbakerykitchen

Brenda kookt

MENU |ONTDEK DE GEIT