info@ontdekdegeit.nl
info@ontdekdegeit.nl

Panna cotta met geitenmelk en geitenyoghurt van Laura’s Bakery

Wij vroegen Laura’s Bakery om een zoet kerstdessert te bedenken met vloeibare geitenzuivel: panna cotta met geitenmelk en geitenyoghurt is het resultaat. Laura benoemt dat je met zoveel soorten vloeibare zuivel afkomstig van de geit veel kanten op kunt. Haar panna cotta met vanille en cranberry compote van volle geitenmelk en –yoghurt is een feestelijk kerstdessert.

Deze producten zijn echt in elke supermarkt te vinden en een vormen een mooi alternatief voor de room die normaliter in een panna cotta verwerkt wordt. De smaak van de geitenzuivel is subtiel, ontdekte Laura tijdens een kleine smaaktest. Vooral de ‘geitensmaak’ van de yoghurt is veel zachter dan in het geval van geitenkaas. Ze bracht de panna cotta verder op smaak met honing, dat past heerlijk bij geitenmelk en -yoghurt, en daarnaast met een cranberry compote want dat hoort nu eenmaal echt bij kerst.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml volle geitenmelk
  • 250 ml volle geitenyoghurt
  • 1 vanillepeul
  • 50 gram honing
  • cranberry compote

Bereiding

  • Bereid de cranberry compote voor volgens dit recept van Laura’s Bakery.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.
  • Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de geitenmelk en de honing in een steelpan en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het geitenmelkmengsel, roer door tot deze zijn opgelost. Laat even afkoelen en spatel daarna ook de geitenyoghurt er doorheen. Verdeel over de schaaltjes en zet ze een nacht in de koelkast.
  • Maak de randen van de panna cotta voorzichtig los en keer elk schaaltje om op een dessertbord (tik op de bodem totdat de panna cotta loslaat). Serveer de panna cotta met de zelfgemaakte cranberry compote.

Tip van Laura’s Bakery

de overgebleven vanillepeul kun je in je pot met suiker stoppen, zo ontstaat er over verloop van tijd vanillesuiker.

Bewaren

afgedekt in de koelkast 2-3 houdbaar.

Dit is een samenwerking met Laura’s Bakery. Bekijk meer inspiratie op: www.laurasbakery.nl

recepten

Croissant met geitenkaas, honing en walnoten

Lééékkere burger van bokkenvlees

Winterse geitenstoof met pompoen

Geroosterde bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing-Dijon vinaigrette 

Frittata met geitenkaas en ingelegde rode ui

Shepherds pie

Shepherd’s Pie met Bokkenvlees

Hoofdgerecht risotto met geitenmelk en geitenrack

Bokkenvlees: 3 gerechten om van te watertanden

Pizza met geitenkaas en spinazie

Geiten over de grens – Curaçao: Kabritu Stoba

MENU |ONTDEK DE GEIT